Bayi 19 hari menlnggal dunia, ibu dapat pet4nda dalam mimpi “dia merangkak sambil melambai”

Mohd Rosli (tengah) memangku jen4zah anaknya yang baru tiba dari Unit Forensik HRPZ II pada Ahad. (Gambar kecil: Anak sulung mereka, Nurul Afifi Riyani Mohd Rosli,19, bergambar dengan adik bongsunya.)

SEORANG bayi lelaki berusia 19 hari men1nggal dunia ak1bat j4ngkitan kum4n pada p4ru-paru di rumahnya di Kampung Kubang Bonggor Hulu Melor, Kota Bharu, malam Sabtu.

Kejadian menimpa Mohd Al Amin Rafael Mohd Rosli tersebut disedari ibunya, Miss Nuriah Mansur, 41, pada pkul 9.45 malam.

Nuriah berkata, dia sebelum itu menyusukan anak bongsu daripada lima beradik berkenaan sebelum menidurkannya.

Suaminya, Mohd Rosli Deraman, 51, pula ketika itu berada di dalam bilik kerana menidurkan anak perempuan mereka yang berusia 4 tahun.

“Mohd Al Amin Rafael pula ada bersama saya dan saya memberikan susu badan kepadanya kira-kira pada pukul 9 malam, selepas itu saya sendawakan dia dan bermain dengannya sebelum dia membuang air besar.

“Siap membersihkan najis saya menidurkannya dan kemudian pergi ke dapur untuk makan tetapi berasa tidak sedap hati lalu berpatah balik untuk melihatnya.

“Ketika itulah saya nampak dia yang tidur di atas tilam kecil di ruang tamu rumah dalam keadaan mulut yang ternganga. Semasa cuba mengangkat untuk diletakkan di atas riba, tangannya sudah terkuIai,” katanya ketika ditemui di rumahnya pada Ahad.

Menurutnya, dia kemudian menghubungi pihak hospital dan doktor yang datang ke rumah mengesahkan anaknya itu sudah menlnggal dunla lalu dibawa ke H0spital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini.

“Semasa tengok najisnya sebelum itu saya sudah berasa pelik kerana berwarna kuning bercampur hijau. Sepanjang meng4ndungkannya saya berasa tidak sedap hati sehinggalah dia dilahirkan pada usia tujuh bulan seberat 2 kilogram melalui pembed4han pada 30 Julai lalu.

“Tiga hari lalu saya bermimpi dia menyusu badan dan merangkak sambil melambai-lambaikan tangannya ke arah saya seolah-olah sudah memberi pet4nda dia akan pergi meninggalkan kami sekeluarga,” katanya seb4k.

Sementara itu, Mohd Rosli berkata, doktor memberitahunya punca kem4tian anaknya itu aklbat kum4n pada paru-paru menyebabkannya tidak boleh bernafas dan menlnggal dunla.

“Saya diberitahui oleh doktor anak saya ini menlnggal dunla kerana kum4n pada p4ru-paru hasil daripada laporan bed4h slasat yang dilakukan Unit F0renslk HRPZ II hari ini.

“Kami sekeluarga masih terkejut dengan kem4tiannya namun reda dan percaya ada rahmat di sebalik ujian ini. Jen4zah anak kami akan dikebumlkan di Tanah Perkburan Pak Da Daud Jambu Merah, Melor,” katanya. – Sinar Harian

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : mStar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Bayi 19 hari menlnggal dunia, ibu dapat pet4nda dalam mimpi “dia merangkak sambil melambai”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*