Tak sempat kering air mata, isteri p3rgi selamanya ketika p4ntang, anak baru lahir pula j4tuh s4kit

Perasaan gembira dan bersyukur diatas kelahiran cahaya mata sememangnya satu perasaan yang tidak dapat dilupakan. Lebih-lebih lagi kepada pasangan suami isteri yang menimang zuriat sulung mereka.

Seperti biasa, ibu-ibu yang sudah selesai melahirkan anak pastinya akan melalui  proses berpantang bagi merawat serta mengembalikan bentuk tubuh dalaman serta luaran ketika mengandung.

Namun, siapa sangka kegembiraan tersebut diremtap dengan satu berita yang meny4yat hati apabila seorang ibu muda kehil4ngan ny4wa ketika tempoh berpantang tingga beberapa hari sahaja.

Menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Izrul Mat Taib  telah menceritakan betapa remuk hatinya apabila bidadari tercinta dijemput Ilahi ketika usia anak baru sebulan.

Menerusi muat naik yang dilakukan di Facebook Izrul Mat Taib , isterinya telah m3ninggal dunia pada 14 januari 2020 iaitu kira-kira hampir sebulan mereka dikurniakan seorang anak perempuan.

Norehan Zainalyang berusia 26 tahun telah p3ngsan dan dikejarkan ke hospital berikutan bacaan drahnya yang naik. Dia juga dikesan mempunyai drah beku dalam badan sebelum disahkan m3ninggal dunia.

Namun, kes3dihan Izul tidak berakhir disitu apabila anak kecil kesayangannya pula sedang bert4rung dengan p3nyakit di hospital. Baru berusia 41 hari, Annur Ayesha binti Mohamad Izrul telah dij4ngkiti kuman hampir diseluruh badannya.

Sedikit coretan yang diperoleh daripada Facebook berkaitan dugaan yang diterima Izul telah membuatkan ramai yang membaca sebak serta kasihan melihat pend3ritaan yang dit4nggung oleh Izul.

Sehubungan dengan itu, menerusi laman Facebook Tranung Kini, orang ramai yang membaca kisah s3dih ini dan ingin menghulurkan sedikit sumbangan bagi meringankan beban yang dit4nggung oleh Izrul bolehlah menghubunginya menerusi talian yang disertakan.

Melalui sumber yang diperoleh, rata-rata warganet telah berasa begitu s3dih dan s3bak diatas apa yang berlaku terhadap bapa muda tersebut. Mereka berharap agar dia kuat menanggung keperitan ini.

Disamping itu, warganet turut mendoakan agar baby Ayesha kuat melawan p3nyakit yang dihidapinya agar segera sembuh daripada segala pend3ritaan yang dihadapi.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Tranung Kini, Izrul Mat taib via vaniladaily

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Tak sempat kering air mata, isteri p3rgi selamanya ketika p4ntang, anak baru lahir pula j4tuh s4kit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*