Hajat jumpa Abam Bocey tak kesampaian

GOMBAK – Sebuah keluarga terkil4n apabila hajat bertentang mata dengan Allahy4rham Abam Bocey atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, tidak kesampaian sebaliknya hanya pus4ra pelawak itu yang dapat dikunjungi.

Surina Abd Ghani, 51, berkata, dia sanggup menempuh perjalanan lebih dua jam dari Melaka semata-mata untuk menunaikan hajat cucunya menzi4rahi pusara Allahy4rham.

Kongsinya, perwatakan Abam yang comel dan lucu antara punca mereka sekeluarga meminati arw4h sejak awal kemunculannya.

“Abam kalau buat lawak, kalau tak ketawa memang tak sah. Sejak dia jadi artis kami jatuh sayang, kesian pun ada bila dia dijadikan bahan usikan. Apabila dia menang, kami turut sama bersorak gembira.

“Masa dapat berita pemerg1annya, kami dah puas menangis tapi tak boleh nak melawat pada hari itu sebab kami berniaga, jadi bila dapat datang hari ini saya rasa dah lepas satu beban,” katanya.

Katanya, mereka sebelum ini pernah dijanjikan oleh orang tengah untuk mengatur pertemuan dengan Abam namun sehingga kini janji tinggal janji.

“Kami dah kumpulkan apa yang diperlukan untuk membolehkan kami bertemu Abam, tapi itulah senyap saja.

“Kami anggap tiada rezeki. Kami akan terus berikan sokongan kepada kumpulan Bocey dan harap mereka teruskan perjuangan arw4h,” katanya.

Terdahulu, tinjauan Sinar Harian semalam mendapati, pvsara Abam terletak Tanah Perkvburan Islam Kampung Sungai Pusu tidak sunyi daripada dikunjungi orang ramai yang mengambil masa hujung minggu untuk berziarah.

Kesempatan itu turut digunakan seorang pekerja swasta, Jas Ermadi Erman, 34, yang menziarahi pus4ra Abam bersama keluarga dari Klang termasuk tiga anaknya.

“Anak-anak memang peminat Abam dan saya juga jadi minat kerana arw4h antara artis yang tiada kontr0versi dan disenangi.

“Selepas arw4h pergi dan dikongsi pula akan kebaikan sepanjang hayatnya membuatkan saya kagum dan menjadi inspirasi untuk mencontohi keperibadiannya,” katanya.

Isnin lalu, berita Abam menlnggal dunia ketika tidur ditangisi seluruh negara.

Abam meninggalkan isteri, Siti Nurhidayah Mohd Ali dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang berusia lapan bulan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : SINAR HARIAN

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Hajat jumpa Abam Bocey tak kesampaian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*