B4lu Abam dedah kereta ditarik, tidak dapat harta peninggalan… Aliff Syukri ditvduh punca pec4h belah!

TINDAKAN adik Allahy4rham Abam iaitu Ali Puteh memuat naik status berbaur hin4an kepada b4lu abangnya iaitu Noor Hidayah Mohd Ali tanpa berfikir panjang menimbulkan kemar4han netizen di laman sosial.

Ali tidak dapat menahan kem4rahannya apabila video yang dimuat naik oleh usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Shukri yang menemuramah Hidayah secara langsung di Facebook dengan pertanyaan berunsur prov0kasi berkaitan harta peninggalan Abam.

Menerusi dua video berkenaan, Aliff pada awalnya bertanya tentang perancangan Hidayah untuk meneruskan kehidupan selepas bergelar ibu tunggal.

Kemudian pembantu Aliff yang berada di sebelahnya bertanya tentang khabar bahawa kereta yang sering digunakan Hidayah telah ditarik oleh pihak keluarga Abam sehingga mereka terpaksa mengunakan khidmat grab.

Status Ali yang dianggap kas4r menerima kec4man netizen.

Antara soalan yang diajukan Aliff dan pembantunya kepada Hidayah:

“Sebelum ini Hidayah suri rumah dan apa perancangan selepas ini?” soal Aliff.

“Selepas ini saya uruskan bisnes bapa saya,” jawab Hidayah.

“Saya dengar kereta akak kena tarik bagaimana akak nak uruskan bisnes tu? Boleh akak ceritakan sikit?” soal pembantu Aliff.

“Haritu saya nak bawa anak saya pergi klinik kerana anak saya dem4m, saya minta kunci kereta tapi pihak sana tak bagi…” jawab Hidayah.

“Khabarnya arw4h seorang yang sering bersedekah, bagaimana dari segi harta wasiatnya?” tanya Aliff.

“Saya tak tahu belah sana uruskan, sekarang saya tiada apa-apa. Saya cuma fikir nak besarkan anak sahaja,” ujarnya.

Pendedahahan menerusi video tersebut menimbulkan tanda tanya ramai pihak yang beranggapan nasib isteri dan anak Allahy4rham tidak terbela.

Malah, status Ali yang mengec4m tindakan kakak iparnya itu menerusi status berbunyi “bila balu arw4h Abam berhati bin4t4ng” menimbulkan lagi kem4rahan netizen.

Bagaimanapun, Ali bertindak memadam status tersebut atas nasihat rakan-rakan artis.

Rata-rata netizen berpendapat Ali tidak sepatutnya berkata begitu terhadap kakak iparnya itu.

“Apa pun Ali tidak patut post tentang isteri arw4h berhati bin4ata4ng, itu kesila4pan besar… kasihan arw4h.

“Kami semua sayang keluarga Abam, semoga masalah ini dapat diselesaikan secara bijak jangan kongsi di media sosial,” ujar netizen.

Bagaimanapun, menerusi komen tersebut, Ali berkata dia akan menjelaskan perkara sebenar dalam masa terdekat.

“Nanti saya akan beritahu kenapa saya berkata begitu, InsyaAllah ada kebenaran di situ, doakan saya hamba Allah yang hin4 ini,” tulisnya.

Sebelum ini, Ali mencabar Aliff untuk bersemuka dengan dia dan keluarganya selepas video tersebut vir4l dan menerima kec4man netizen.

Abam menghembuskan n4fas ter4khir di kediamannya di Gombak, Selangor selepas mengalami dem4m panas berpanjangan.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokthar Syed Mohd Redzuan meninggalkan isteri dan seorang anak lelaki berusia lapan bulan, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "B4lu Abam dedah kereta ditarik, tidak dapat harta peninggalan… Aliff Syukri ditvduh punca pec4h belah!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*