Bila Disuruh Bertaubat,Ini Penjelasan DS Aliff Syukri Yang Buat Netizen Tak Senang Duduk

USAHAWAN terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri tetap dengan pendirian yang menganggap tindakannya berjumpa dan menyiarkan rakaman bersama balu Allahyrham Abam Boceh, Siti Nurhidayah Mohd Ali pada Rabu lalu bukan satu kes4lahan.

Malah, Aliff Syukri menyatakan perkataan taubat yang ditujukan kepadanya berdasarkan kenyataan daripada pelawak, Ali Puteh semalam, adalah tidak sesuai.

“Perkataan taubat itu tak sesuai untuk saya. Saya bukannya mer0mpak dan mer0gol orang. Saya tidak fikir pertemuan dengan Nurhidayah satu kesal4han besar. Malah, saya tidak menjangka perkara ini boleh mencetuskan kontr0versi.

“Sebenarnya, antara mereka sudah wujud k0nflik. Cuma, kehadiran saya membuatkan Nurhidayah nak bercerita. Dia mengizinkan segala perbualan dirakam dan disiarkan. Jadi, adakah itu kesalahan saya?

“Tidak fasal-fasal saya pula yang menjadi m4ngsa dan dipersalahkan. Sedangkan niat saya nak ziarah dan berikan zakat dan sumbangan pada mereka,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Aliff, dia sekarang t3rsepit dan mer4na dengan apa yang berlaku ditambah selepas mendapat pelbagai kec4man daripada warganet.

Aliff berkata, dia akan mengadakan sidang media bagi menjelaskan dan menjawab segala persoalan timbul.

”Sekarang saya tersepit dan mer4na. Saya malas nak g4duh dengan pihak sana. Apa boleh dikatakan, saya juga ada cukup bukti bagi menjelaskan perkara sebenar.

“Video yang disiarkan itu baru 10 peratus. Ada lagi perkara lain yang masih disimpan. Cuma, saya tidak mahu mengaibkan sesiapa.

“Jadi, tunggu penjelasan lanjut daripada saya pada sidang media Isnin ini,” katanya.

Terdahulu, adik Allahyarham Abam, Ali Puteh dalam sidang media, semalam, mengakui sangat tergvris dengan tindakan Aliff Syukri yang menjadikan waktu p1lu dihadapi keluarganya sebagai kesempatan untuk menangguk di air keruh.

Ali berkata dia bersyukur dengan niat ikhlas usahawan itu memberi sumbangan kepada balu arwh abangnya, tetapi sedih kerana secara tidak langsung sudah memecah belahkan silaturahim keluarga kedua pihak.

Dalam kenyataan sama, Ali memohon supaya ahli perniagaan itu kembali bertaubat selepas menjaja cerita tidak elok mengenai keluarganya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber  : HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Bila Disuruh Bertaubat,Ini Penjelasan DS Aliff Syukri Yang Buat Netizen Tak Senang Duduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*