“Orang akan anggap acah2 baik… dah tu sampai bila nak acah2 jah4t…”- Achey

Pemerg1an Allahy4rham Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan atau lebih mesra disapa sebagai Abam Bocey sememangnya mengejuutkan buat ramai.

Apatah lagi buat dua rakan karibnya, Achey mahupun Fad dimana mereka sama-sama dikenali ramai sebagai kumpulan Bocey bahkan pada awal Januari lalu juga mereka telah merangkul tempat ketiga dalam rancangan popular, Maharaja Lawak Mega 2019.


Kumpulan Bocey ketika memperoleh kemenangan di tempat ketiga rancangan Maharaja Lawak Mega 2019.

Namun begitu, siapa menyangka kumpulan berkenaan kini tinggal berdua. Kes3dihan Achey dan Fad turut dirasai peminat kumpulan mereka.

Walau bagaimanapun, ada juga yang kurang senang sehingga mengkr1tik mereka yang dikatakan merat4p pemerg1an sahabatnya itu.

Timbulnya hal itu juga apabila ada netizen yang kurang senang apabila kedua-dua pelawak itu acap kali memuat naik posting mengenai arwh Abam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#kitabaikramaisayang #jasadjauhhatidekat #orangbagiracunkitabagibunga #sukan #permotoran #motocross #gengasap #belanjakaw #petiknyala #sakit #anak #yangterindah #bintangmamaayah #pepahje #achey666 #Bocey #thatwasfun #kintangkintung #acheysperfume #acheyvangers #acheyracingteam

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

Pun begitu, Achey dan Fad telah tampil men4fikan dakw4an berkenaan. Terbaru, menerusi posting Achey dilaman Instagram kata-katanya melalui ruangan kapsyen membuatkan ramai meninggalkan pelbagai komen kepadanya.

Achey memberitahu orang akan menganggap acah-acah baik namun dia mengatakan pula sampai bila mahu menjadi acah-acah j4hat.

“Orang akan anggap acah-acah baik… dah tuu sampai bila nak acah-acah j4hat…

“Mula-mula memang acah-acah lama-lama ikhlas lah. Yang penting terus buat baik… doa yang baik-baik. Salah jumaat,” ujarnya yang turut menulis hashtag Kita Baik Ramai Sayang.

Kapsyen berkenaan membuatkan netizen bersetuju dengannya. Ini antara komen ditinggalkan peminat dan pengikut dilaman Instagram Achey dimana rata-rata setuju bahawa niat seseorang itu lagi penting.

“Ya betul asal kan kita niat yang baik-baik je”

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4

“Teruskan abang Achey… pedulikan apa orang cakap”

Screenshot_5
Screenshot_6
Screenshot_7

“Yang pasti kita ikhlas”

Screenshot_8
Screenshot_9

Sumber: Achey

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HCL

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Orang akan anggap acah2 baik… dah tu sampai bila nak acah2 jah4t…”- Achey"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*