Dijemput Ilahi Malam Pertama Ramadan, Ini IG Story Terakhir Food Rider Sebelum Aj4l

Ketika umat Islam seluruh dunia bergembira menyambut kedatangan bulan Ramadan, ada yang berduka kehil4ngan orang tersayang. Food rider, Daniel Dzaqi pergi menghadap Ilahi di usia 21 tahun, membuatkan berita sedi1h itu mengejuutkan keluarga dan rakan-rakan.

Berhati baik, selalu menghiburkan

Rakan arwah memuat naik status di Twitter mengenang pemergi1an Daniel yang disifatkannya sebagai berhati baik dan selalu mencuba untuk menghiburkan hati ramai orang.

Sempat upload Instagram story

Arw4h juga sempat memuatnaik IG story beberapa jam sebelum kem4langan membabitkan perl4nggaran dengan kereta itu berlaku. Foto kurang jelas itu disertakan dengan kapsyen meluahkan ket4kutannya meredah kegelapan malam ketika berkhidmat sebagai rider makanan segera.

Kem4tian dicemburui

Seorang lagi rakan arwh yang pernah bekerja bersamanya turut menzahirkan rasa sedih atas kemati1an rakannya itu. Menurut Syamael Ahmad Shamsuddin, pemerg1ian Daniel adalah sesuatu dicembvrui kerana dijemput pergi di bulan mulia.

1 Ramadhan 1441 Hijrah, Jumaat, 23/4/2020

Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun… Allahummaghfirlahu warhamhu wa’fihi wa’fu anhu…

Alangkah berdukanya serta cemburunya hati ini terhadap diri mu wahai sahabatku Daniel Dzaqi di atas pemergi1anmu ini. Sesungguhnya kemuliaan hatimu ini jelas tampak tatkala Sang Pencipta mengambil kembali dirimu di bulan yang sungguh mulia ini. Subhanallah.

Untuk pengetahuan semua, saudara al marhum merupakan sahabat seperju4ngan saya di TGV Cinemas. Lembut hati orangnya, gurau sendanya penuh hikmah, menjentik jiwa serta sering mengukir senyuman di bibir ini. Sembangangnya halus dan telus, teguran serta nasihatnya mampu membangkitkan kembali hati yang berdvka lara. Subhanallah, tidak terungkap betapa dekatnya diriku ini terhadapmu wahai sahabat.

Marilah sama-sama mendoakannya agar dipermudahkan segala urusannya di dunia & di akhir4t in shaa allah. Pengajaran jua buat diri ini yang sungguh lemah betapa penentu kemuncak kehidupan kita yang sebenar adalah sebermulanya nyawa ditarik dari jas4d yg lemah ini. Bihusnil Khotimah in shaa allah.

Sumber: Aiman, Syamael Ahmad Shamsuddin

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : OHBULAN

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Dijemput Ilahi Malam Pertama Ramadan, Ini IG Story Terakhir Food Rider Sebelum Aj4l"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*