“Sampai Tak Menang Tangan” – Cempedak Goreng Air Tangan Isteri Abam Bocey Laku Keras

Balu kepada Allahy4rham Abam Bocey iaitu Siti Nurhidayah Mohd Ali, 28, menyatakan dia kini sibuk berniaga kecil-kecilan dengan menjual cempedak goreng.

Ketika dihubungi Gempak, Hidayah berkata dia sendiri turun padang menjual bersama adik iparnya di Sabak Bernam, Selangor.

“Saya memang suka berniaga. Sejak Hamzah dah besar ni, saya mula berniaga kecil-kecilan dari membuat kuih dan bakal ada pembaharuan di masa akan datang.

“Perniagaan cempedak goreng ini bermula sejak awal bulan tujuh. Saya sendiri turun padang berniaga bersama adik ipar saya. 

“Biasanya kedai buka pada pukul 11 pagi sehingga 6 petang tapi bergantung pada keadaan juga,” katanya menerusi kiriman WhatsApp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S E D E K A H Rezeki datang macam-macam bentuk. Kadang-kadang kita ambil tak kisah pun walau rezeki tu sekadar berharga RM5. Rezeki itu datang kerana kasih sayang Allah SWT. Dia beri kepada siapa yang dia suka,. Yang paling penting, “Mengejar rezeki jangan Mengejar jumlahnya tapi kerjarlah berkahnya” Terima kasih semua support & beli Cempedak goreng & produk2 keluaran dayah.. Al-fatihah dibaca buat arwah suamiku Syed Umar Mokthar.. #paidreviewhidayahabam #cempedakgorenghidayahabam #titiankasihcocohidayahabam #kasihchocolatehidayahabam #tepungrotijalachocolate #biarorangbuatkitajangankitabuatorang #kitabaikramaisayang #allahsentiasabersamakita #rindudalamdoa #kerjakerasdemianak #kitabaikramaisyg #mysmallbiznes #alfatihaharwahabam

A post shared by hidayah_ (@hidayah_abam) on

Tambah Hidayah, dia bersyukur dengan sambutan yang diperolehi daripada pelanggan yang tidak putus kunjung untuk membeli.

“Saya jual dengan harga RM2 untuk 4 biji. Alhamdulillah, cempedak goreng saya dapat sambutan sampai tak menang tangan untuk melayan. 

“Baru menggoreng ja terus habis dibeli orang. Syukur, alhamdulillah setiap hari jualan habis sebelum waktunya,” katanya lagi.

Pada 10 Februari lalu, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meningg4l dunia di kediamannya di Gombak, kira-kira jam 7 pagi, dipercayai aki1bat dem4m pan4s.

Hidayah dan Abam berkahwin pada 8 Disember 2017. Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan cahaya mata lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia setahun satu bulan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Sampai Tak Menang Tangan” – Cempedak Goreng Air Tangan Isteri Abam Bocey Laku Keras"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*