Seramm Laa! Wajah Terkini Sayfiq Farhain Jadi Buah Mulut

PERKONGSIAN foto terbaharu penyanyi Syafiq Farhain di laman Instagram yang memperlihatkan wajahnya dalam keadaan bengk4k menarik perhatian umum.

Menurut Syafiq atau nama sebenarnya Nursyafiq Farhain A.M Salim, 26, ramai rakan yang bimbang dengan keadaannya dan menyangka dia digigit tebuan.

Bagaimanapun, Syafiq menjelaskan ia disebabkan kesan daripada raw4tan tanam rambut yang dilakukan beberapa hari lalu.

Syafiq muat naik foto wajahnya dalam keadaan bengkak tarik perhatian umum.

“Selepas saya muat naik foto tersebut, ramai yang hubungi dan mesej tanya keadaan saya. Ada yang ingat saya kena gigit tebuan dan ada juga yang kata saya buat suntikan vitam1in pada wajah.

“Sebenarnya muka saya jadi bengkak sebabkan kesan sunti1kan b1ius sebelum proses tanam rambut. Mula-mula saya risau juga bila muka jadi bengkak tapi doktor kata memang normal bengkak beberapa hari.

“Saya memang ada masalah rambut dan setiap rambut mesti akan alami keguguran yang sangat teruk. Jadi, saya ambil langkah awal untuk lakukan proses tanam rambut,” kata Syafiq kepada mStar.

 

Lagipun, raw4tan ini tidak har4m dan tidak mel4nggar hukvm Islam pun.

SYAFIQ FARHAIN

PENYANYI

Selain Syafiq, beberapa selebriti tempatan juga melakukan raw4tan menanam rambut antaranya Aliff Aziz, Sharnaaz, PU Riz, Riz Amin, Datuk Seri Aliff Syukri dan Zoey Rahman.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sayang Maafkan Aku ini memberitahu dia menyimpan hasrat untuk melakukan raw4atan tersebut sejak tahun lalu namun tidak mempunyai masa yang sesuai.

Syafiq berkata apa yang dilakukannya itu tidak mel4nggar hukvm Islam dan dia sanggup berhabis duit demi menjaga penampilannya.

Syafiq sanggup berhabis duit demi penampilan.

“Perancangan untuk tanam rambut ini sejak tahun lalu lagi tapi tak ada masa yang sesuai. Kebetulan sekarang ada masa terluang dan tiada acara hiburan yang perlu saya hadiri, jadi saya ambil keputusan untuk lakukan sekarang.

“Bagi saya, penampilan sangat penting dan tambahan pula, aset lelaki adalah rambut. Saya perlu berhadapan dengan orang ramai dan rambut ini memberi satu keyakinan.

“Jadi, apa salahnya saya berkorban sikit keluarkan duit untuk rambut. Lagipun, raw4tan ini tidak har4m dan tidak mel4nggar hukvm Islam pun. Mungkin imej terbaharu saya ini juga untuk video muzik saya akan datang,” ujarnya.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Seramm Laa! Wajah Terkini Sayfiq Farhain Jadi Buah Mulut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*