Kes C0vid-19 Semakin Meningkat, Ini Reaksi Ayda Jebat Buat Ramai Terkejut

Umum mengetahui sebentar tadi Kementerian Kesihatan Malaysia memaklumkan kes positif COV1D-19 di Malaysia mencatatkan peningkatan mend4dak iaitu sebanyak 691 kes sekaligus menimbulkan kebimbangan di kalangan rakyat.

Meluahkan kerisauan susulan bilangan kes yang tinggi, Ayda Jebat memuat naik status di Instagram miliknya memohon agar kerajaan melaksanakan perintah berkurvng ataupun memperketatkan lagi kawalan pergerakan.

“Dengan dukacitanya, saya mohon tolonglah l0ckdown atau ketatkan kawalan pergerakan.

“Kalau tak l0ckdown atau ketatkan SOP, kes meningkat, keluarga dan kawan kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya. Saya risau. Saya sayang family saya dan semua,” tulisnya

Bagaimanapun di ruangan komen, rata-rata netizen tidak bersetuju dengan cadangannya itu memandangkan ramai yang sudah terjejas tervk susulan pelaksanaan PKP yang lalu.

Kata netizen lagi, ianya mungkin tidak memberi masalah kepada pelakon itu namun bagaimana pula dengan rakyat basa yang akan terputus pendapatan jika PKP dilaksanakan semula.

Sehingga kini masih tiada kata putvs daripada kerajaan sama ada akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semula atau pun tidak.  Apa pun diharap kita terus mematuhi SOP dan diri masing-masing dalam usaha mengekang penul4ran wab4k berkenaan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: ROTIKAYA

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kes C0vid-19 Semakin Meningkat, Ini Reaksi Ayda Jebat Buat Ramai Terkejut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*