‘Sarah ditiarapkan, dengan harapan oksigen dan paru2 boleh bekerjasama’ keadaan terkininya membimbangkan orang ramai

Kuala Lumpur: “Sarah sudah hampir 30 jam k0ma sejak dimasukkan ke Unit Raw4tan Rapi (ICU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM). Doktor maklumkan Sarah sudah ditiarapkan dengan harapan oksigen dan paru-paru boleh bekerjasama,” kata pelawak Shuib mengenai keadaan isterinya, Siti Sarah.

Shuib ketika dihubungi berkata, harapan mereka sekarang adalah paru-paru boleh kembali normal dan bekalkan oksigen dalam badan.

“Memandangkan Sarah kena jangk1tan C0vld-19, jadi paru-paru dia banyak terkesan. Jantung pun sudah lemah. Mungkin Sepanjang pembed4han mengeluarkan ba.yi semalam, jantung sudah bekerja banyak.

“Difahamkan juga, ada sedikit dar4h beku di paru-paru. Doktor kata, buat masa sekarang tak boleh apa-apa lagi sebab semalam baru lepas menjalani pembed4han.

“Setiap kali ada panggilan nombor tak dikenali masuk saya menjadi takut. Dalam masa sama saya perlu jawab sebab bimbang ia daripada doktor yang mahu mengemaskini keadaan Sarah atau berita sebaliknya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shuib, setiap hari tanpa Sarah di sini membuatkan dirinya rindu dan hati menjadi sayu.

“Apabila rindu datang, jadi s4kit, memang susah rasa. Di rumah ini saya teringat-ingat dia. Setiap sudut yang dia selalu ada, mesti teringat. Nak kawal sayu, tapi tak boleh.

“Saya selalu bercakap dalam hati dan cakap seorang diri dengan harapan dia dengar,” katanya.

Dalam masa sama, Shuib meluahkan rasa terharu apabila setiap hari mendapat mesej dan kiriman gambar anak-anak tahfiz dan orang persendirian yang membaca Yasin dan doa selamat buat Sarah.

“Saya terlalu terharu apabila dalam keadaan sekarang, ada saja orang hantar gambar anak-anak tahfiz baca Yasin.

“Terima kasih banyak sebab mendoakan Sarah. Ia satu rahmat terlalu besar untuk kami.

“Memang saya hanya boleh mohon orang doakan dia, tapi tidak menjangka ada sampai buat sendiri majlis doa selamat dan bacaan Yasin.

“Saya balikkan semua doa kepada mereka. Kepada yang sedang mender1ta C0vld-19, semoga terus tabah. Ini masa kita sama-sama doakan orang lain,” katanya.

KOMEN NETIZEN :

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : HM via  https://bartasangbad.site/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "‘Sarah ditiarapkan, dengan harapan oksigen dan paru2 boleh bekerjasama’ keadaan terkininya membimbangkan orang ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*