Rafiena Cari Pengganti -“Terpaksa Tanggung Rugi Besar lepas menggugvrkn ZIzi Kirana”

PASRAH… Demikian hakikat yang perlu dilalui pengarah Datuk Rafiena yang mendedahkan dia terpaksa menanggung kerugian besar gara-gara terpaksa mengugurkan nama penyanyi Zizi Kirana daripada produksi drama Jamu Nesan yang hanya berbaki 30 peratus sahaja lagi.

Menurut Rafiena atau nama sebenarnya Rafiena Ezanee Ramli, 39, dia menghormati keputusan Zizi yang sudah berhijab dan tidak dapat meneruskan penggambaran seperti dijadualkan atas sebab-sebab tertentu.

Justera itu Rafiena berkata, dia terpaksa mengambil jalan terbaik dengan menggantikan penyanyi lagu EH itu dengan Didi Astillah yang dirasakan paling sesuai dan hampir sama dengan penyanyi berkenaan.

“Nak tak nak saya terpaksa akur dan hormat dengan keputusan dia memakai hijab dan disebabkan itu saya terpaksa buat keputusan drastisk dengan mengugurkan nama dia daripada drama.

“Sudah tentu perkara ini menganggu sedikit jadual penggambaran terutama artis-artis lain yang beri komitmen daripada awal. Saya terpaksa buat keputusan drastik, keputusan gila dengan menggantikan dia kepada panyanyi Didi Astillah,” katanya kepada mStar.

didiastillah

Rafiena (kanan) menggantikan watak Zizi dengan Didi Astillah (kiri).

Berkongsi perkara itu dengan lebih lanjut Rafiena berkata, pada awalnya pihak dia dan Zizi sudah bersetuju untuk menyesuaikan imej tudung dengan watak yang perlu dibawanya dalam drama tersebut.

Namun tidak lama selepas itu d4kwa Rafiena, Zizi kemudiannya menukar fikiran dan memberikan pelbagai alasan yang akhirnya menjejaskan proses penggambaran.

“Kita faham dia nak bertudung tapi daripada segi kerja dan kontrak, dia sepatutnya perlu habiskan. Awalnya saya minta dia pakai rambut palsu tapi kemudian dia kata hukumnya adalah h4ram dan sudah pasti saya juga faham.

“Jadi dia kata nak pakai tudung dan saya setuju, walaupun tak tahu nak gambarkan seorang ketua m4fia (watak Zizi) bertudung. Saya layankan sebab nak habiskan je… saya fikir artis lain kena tunggu.

Saya tak marah dengan dia, saya hanya terkil4n sebab saya buat watak ini khas untuk dia.

DATUK RAFIENA EZANEE RAMLI

PENGARAH

“Apabila kita dah setuju dan cuba sesuaikan dengan imej bertudunng… dia minta tukar tarikh shooting kepada 19 November pula sedangkan drama ini patut ditayangkan pada 12 November. Jadi sebab tu saya tukar dia dengan Didi Astillah, saya tak boleh nak layan karenah dia lagi,” ujarnya.

Biarpun berasa sedikit terkilan namun Rafiena berkata, dia pasrah dengan apa yang berlaku dan enggan mengambil tindakan undang-undang terhadap penyanyi berkenaan.

245503863_333103555238398_5904333460288641851_n

Antara barisan pelakon yang membintangi drama Jamu Nesan.

“Zizi ni tak ada masalah dengan saya. Dia bagus, attitude dia baik. Saya hormat keputusan dia dan saya tak nak besarkan isu ini dengan ambil tindakan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIRANA (@zizi_kirana)

“Saya tak nak orang ingat saya kejam sangat sebab tak benarkan orang nak berubah bertudung yang akhirnya orang akan kec4m saya. Nanti orang bagi b4d expression kepada saya. Jadi saya reda saja.

“Saya tak marah dia, saya hanya terkilan sebab saya buat watak ini khas untuk dia. Saya ajar dan lead dia untuk berlakon daripada awal tahun lalu. Itu yang saya rasa kecew4 sebab dia macam tak hargai usaha saya.

“Dia dah ambil bayaran 50 peratus tapi saya tak minta dia refund atau minta ganti rugi sebab apabila saya fikir balik, mesti ada rezeki saya akan datang,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : mStar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Rafiena Cari Pengganti -“Terpaksa Tanggung Rugi Besar lepas menggugvrkn ZIzi Kirana”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*