Shuib Jalani Pemeriks4an Ment4l Setiap Minggu, B1mbang Kesih4tan Terjej4s Rindukan All4hyarham Siti Sarah

Hampir tiga bulan pemergia4n isteri, Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin, pelawak Shuib Sepahtu mengakui masih sukar untuk meneruskan kehidupan sebagai bapa tunggal.

Bagaimanapun Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad bersyukur melihat keadaan emos1 anak-anaknya masih terkawal.

“Saya akui kesukaran yang saya hadapi sepanjang bergelar bapa tunggal ini adalah emos1. Saya rasa itu yang paling susah untuk saya.

“Saya tengok anak-anak saya, Alhamdulillah emosi mereka terkawal tapi saya berbeza sebab saya buat hampir semua benda dengan Sarah.

“Jadi bila dia tiada, saya tak rasa hilang separuh, sebaliknya hilang hampir semua. Maksudnya, dari segi kerjaya dan juga perniagaan sebab kami selalu kongsi banyak perkara.

“kalau ada mas4lah dalam bisnes atau peribadi, saya rujuk pada dia dan begitu juga dengan dia. Jadi bila dia tiada, saya tak tahu mahu rujuk pada siapa,” katanya kepada mStar.

Siti Sarah, 37, menghembuskan naf4s ter4khir pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Kuala Lumpur ak1bat CVD 19.

Allahy4rham menjalani pembed4han bagi mengelu4rkan b4yi lelaki ketika kandung4nnya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu yang diberi nama Ayash Affan.

Selain Ayash, Allahyarh4m meningg4lkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6.

Dalam pada itu, Shuib berkata dia akan menzi4rahi kvbur isterinya setiap Isnin dan Jumaat, untuk berkongsi perasaannya.

Dedah Shuib yang masih lagi mengambil tempoh berehat, dia sudah lima bulan tidak masuk ke pejabatnya dan dua bulan tidak bekerja.

“Sampai sekarang, bila saya ada mas4lah, saya tak cakap dengan orang, walaupun dengan mak atau mentua saya, saya hanya boleh pergi ke kvbur dan berkongsi dengannya.

“Disebabkan itu, setiap minggu saya akan berjumpa dokt0r perib4di yang menjaga Sarah dulu, untuk memeriksa kesih4tan saya.

“Lebih kurang pakar psiki4tri, ia juga bagi memastikan kesihatan ment4l saya. Sebab kesihatan ment4l ini berkait rapat juga dengan emos1 dan badan kita.

“Tapi saya bersyukur saya ada keluarga yang sangat baik, yang membantu menjaga anak-anak saya,” ujarnya.

Untuk rekod, Shuib dan arw4h Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : mStar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Shuib Jalani Pemeriks4an Ment4l Setiap Minggu, B1mbang Kesih4tan Terjej4s Rindukan All4hyarham Siti Sarah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*