Wanita Seb4k Dit1pu ‘Menteri Kewangan’ Mahu Jadikan Dia lstri Kedua, Tengku Zafrul Ded4h Apa yg Berlaku

Kerana cinta, seorang wanita berusia 59 tahun yang bekerja sebagai guru tadika kerugian RM4,200 selepas diperdaya individu yang meny4mar sebagai Menteri Kewangan.

Ketua Jabatan Siasat4n Jen4yah Komersial (JSJK) Pahang, Superintendan Mohd. Wazir Mohd. Yusof berkata, m4ngsa yang tinggal di Kemayan di sini berkenalan dengan svspek pada awal bulan ini.

Svspek menggunakan nama Facebook Tengku Zafrul dan memperkenalkan diri sebagai Menteri Kewangan selain turut menghantar mesej kepada m4ngsa melalui WhatsApp.

“Svspek berjanji untuk memberikan wang sebanyak RM1 juta dan sebuah kenderaan jenis RoIIs-R0yce kepada m4ngsa jika bersetuju untuk berkahwin dengannya,” katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

Menurut Mohd. Wazir, svspek kemudiaan meminta m4ngsa berurusan dengan individu bernama Siti menerusi WhatsApp yang did4kwa pengurus bank kepada Tengku Zafrul.

Katanya, m4ngsa kemudiannya diminta membayar yuran pempr0sesan untuk berkahwin dengan svspek.

M4ngsa membuat pemb4yaran melalui mesin dep0sit di sebuah bank di Temerloh pada 10 Disember lalu.

“Selepas menyedari dit1pu, m4ngsa membuat laporan kerana tidak berpuas hati svspek menggunakan nama menteri untuk men1punya selain b1mbang akan keseIamatan diri, keluarga serta hartanya di kemudian hari,” ujarnya.

Tengku Zafrul terkejvt ada sc4.mmer meny4mar jadi dirinya.

DALAM pada itu, terkejvt dengan berita seorang wanita dit1pu dengan janji-janji oleh individu yang meny4mar sebagai ‘menteri kewangan,’ Tengku Zafrul Aziz mengingatkan kepada orang ramai supaya tidak terped4ya sekiranya terdapat d4kwaan yang sama berulang.

“Kalau ada yang selepas ini meny4mar sebagai Menteri Kewangan, menjanjikan cinta, tolonglah t0Iak ment4h-ment4h.

“Hati saya dah berpunya dan saya tak berminat nak cari no 2? Pesanan ini juga khas untuk isteri saya,” tulisnya dalam satu hantaran di Facebook.

“Selepas menyedari ditipu, mangsa membuat laporan kerana tidak berpuas hati svspek menggunakan nama menteri untuk menipunya selain bimbang akan keselamatan diri, keluarga serta hartanya di kemudian hari,” ujarnya.

Hati saya dah berpunya, tak minat nak cari nombor 2, kata Zafrul

Katanya, dia terkejvt apabila terbaca laporan berita bahawa terdapat seorang guru tadika berusia 59 tahun di Bera, Pahang mengalami kervgian sebanyak RM4,200.

Ia akibat terperd4ya dengan janji-janji manis oleh individu yang meny4mar sebagai dirinya itu.

“Saya minta semua di sana berhati-hati dengan pelbagai sc4m di luar sana.

“Sem4k dengan pihak berkvasa kalau ada perkara yang mencvrigakan.

“Jangan mudah percaya dengan janji manis orang yang tidak dikenali,” katanya.

Menurut laporan berita, pihak polis berkata svspek menggunakan nama ‘Tengku Zafrul’ di laman Facebook dan turut memperkenalkan dirinya sebagai menteri kewangan.

Svspek turut menghantar mesej kepada m4ngsa melalui WhatsApp.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : mStar, Kosmo

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Wanita Seb4k Dit1pu ‘Menteri Kewangan’ Mahu Jadikan Dia lstri Kedua, Tengku Zafrul Ded4h Apa yg Berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*