“Seteruk-teruk Aliff Aziz dia tetap peIuk ClUM anak” – Suami Lufya Buat Tak Endah Ketika Anak JERlT ‘Daddy’ Di Mahkmah

Masalah rumah tangga yang dialami pelakon dan bekas pelajar Akademi Fantasia 6, Lufya Omar makin bertambah rumit semalam apabila suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum katanya tak mahu mencer@ikan isterinya itu.

Menurut mStar, Mahkmah Rendah Syariah Subang Bestari di Petaling Jaya kemudian telah memerintahkan pasangan tu untuk lantik jawatankuasa pendamai (JKP) untuk kes pencer@ian itu.

Tragedi sed!h di mahkamah, suami Lufya buat tak endah pada anak?

Sebelum ini, Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, 34, selaku pla!ntift failkan permohonan cer@i mengikut Seksyen 47 Enakmen Und@ng² Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Namun apa yang berlangsung pada hari Isnin ni menimbuIkan suasana sedih dan trag!s apabila anak pasangan tersebut, Laana Haura dilihat menjer!t tang!s dan memanggil ‘daddy… daddy’ apabila terlihat wajah ayahnya.

Agak mengejvtkan, Dr Che Hafiz yang katanya memasang ‘b0dygu@rd’ bersamanya itu tidak langsung mengend@hkan jer!t tang!s anak mereka dan terus berlalu keluar daripada ruang mahkmah tersebut. Aduhai… 

Laana Haura pulak dilihat dibawa masuk ke dalam bilik mahkamah dan ditenteramkan oleh Lufya yang memegang anak tersebut.

“Walaupun Aliff Aziz macam tu tapi dia still peIuk c!um anak dia lepas luar c0urt”

Rata-rata netizen yang melihat video tersebut memang tak puas hati dengan sikap dan tind@kan suami Lufya tersebut yang langsung tak endahkan tang!san anaknya.

Malah ada yang bezakan sikap Dr Che Hafiz dan Aliff Aziz yang sangat berbeza, di mana Aliff masih lagi peIuk c!um anak lepas dia dan isterinya bercer@i. Namun Dr Che Hafiz ni tak pulak macam tu.

Walau bagaimanapun, ketika disoal wartawan semasa di mahkmah, Lufya pada masa yang sama agak peIik dengan sikap suaminya yang tak mahu meneruskan percer@ian.

“PeIik, sebelum ini Hafiz sudah heb0hkan dia dah cer@ikan saya melalui Whatsapp namun tiba-tiba hari ini dia enggan meneruskan pr0siding tersebut,” katanya yang juga mengakui si suami sudah lama tidak melawat anak.

Dr Che Hafiz pula pada masa yang sama tidak mahu mengulas lanjut akan keputusan mahkmah tersebut dan hanya akan mengikut nasihat pegu@m.

Untuk rek0d, pasangan ini telah mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan.

Kita doakanlah yang terbaik buat mereka.

Sumber viral bbn

Apa komen anda?