Melihat sahabat baik dikec4m, Yusuf Azmi terus hubungi Ustaz Ebit Lew dan ini kata Ustaz Ebit

Selepas tervk dik3cam oleh warganet, hari ini Ustaz Abu Syafiq tampil dalam FB live beritahu untuk memberi sedekah mesti melibatkan 3 pihak ini.

Pusat Zakat Setempat, Masjid Setempat, YB kawasan tersebut

Penjelasan ini adalah supaya tidak berlaku fitn4h atau s4k wasangka ramai bahawa keluarga yang susah itu tidak pernah di bantu. Oleh yang demikian 3 pihak ini hendaklah turut serta dalam menyampaikan sumbangan.

Berkenaan isu status yang dimuat naik oleh Ustaz Abu Syafiq semalam, beliau menjelaskan status tersebut adalah untuk persatuan yang berada di negara luar dan kesannya ade berlaku di negara Malaysia iaitu kumpul duit derma tapi tidak disalurkan dengan betul dan dibelanja untuk kepentingan pemilik pertubuhan tersebut.

Menjawab mengenai Ustaz yang ditanyakan kepadanya, Ustaz Abu Syafiq jelaskan beliau tidak ambil tahu langsung dan tidak pernah berjumpa. Beliau menjelaskan juga status “Meletak gambar dan video orang miskin yg susah sehingga memalukan dia adalah a1b. Har4m!”. bukan ditujukan kepada siapa-siapa didalam negara ini. Ustaz Abu juga beritahu beliau tidak tahu menahu ada gambar atau video seorang Ustaz memberi sumbangan dan Ustaz Abu hanya fokus pada fatwa.

Yusuf Azmi Hubungi Ustaz Ebit

Melihat ada pihak-pihak tertentu yang kurang senang dengan beberapa tindakan Ustaz Ebit.  Yusuf Azmi telah menghubungi sahabat baiknya itu untuk bertanya khabar. Menurut Yusoff Azmi, dia memuji sikap baik Ustaz Ebit yang sentiasa memaafkan semua orang

“Alhamdulillah saya baru lepas bertanya Khabar dengan Ustaz Ebit Lew . Beliau dalam perjalanan ke Pulau Pinang.

Seperti yang kita tahu ada beberapa perkara yang sedang berlaku keatas beliau, dengan hati yang baik beliau sentiasa memaafkan. Beliau juga meminta orang ramai mendoakan perkara baik-baik kepada mereka yang mengec4m usaha-usaha beliau.

Allah sayang… jangan kita mudah berputus asa.”

Status Yusuf Azmi menghubungi Ustaz Ebit ini mendapat 28 ribu tanda suka, 875 komen dan 1.1 ribu  perkongsian. Rata-rata netizan kagum dengan persahabatan kedua-dua tokoh masyarakat ini.

Pu Amin Masuk Komen

Menjenguk diruangan komen, rata-rata netizan tidak mengira bangsa dan agama tampil memberi sokongan ynag tidak berbelah bagi kepada Ustaz Ebit Lew. Pu Amin juga telah meninggalkan komen di status Yusf Azmi dan merindui sahabat baik nya itu

Seblum ini, Ustaz Ebit pernah memberi sokongan kepada Yusuf Azmi ketika beliau di tangkap polis

Ustaz Jangan Sedih, Kita Ada Allah’ – Yusuf Azmi Pernah Dit4ngkap Polis, Ini Luahan Ustaz Ebit Lew Buat Netizen Sebak

Pada Julai tahun 2017 Yusuf Azmi telah mengetuai sekumpulan individu menyerbv pusat penyimpanan kenderaan milik Syarikat AGR Auto Trade Sdn Berhad (AGR) di Jalan Sungai Sikamat, Kajang menyebabkan Yusuf Azmi dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kajang kerana mencer0boh syarikat pajakan kenderaan itu. Isu ini mendapat perhatian ramai pihak yang rata-rata sedih dengan berita ini. Isu ini turut mendapat respon dari ustaz Ebit Lew. Memang sedih dengar luahan ustaz..

Ketua SKuad Badar Bersuara

Ketua badan bertindak Islam yang dikenali sebagai Skuad Badar, Azhar Mohamad memuat naik satu status meng3cam Ustaz-ustaz yang tidak senang dengan cara yang di tonjokan oleh Ustaz Ebit. Azhar juga memberi no telefon beliau untuk dihubungi jika masih ada lagi mereka yang tidak berpuas hati.

Menurut Azhar lagi, dai mengesa supaya tiada pihak yang cuba menganggu kerja-kerja amal yang dilakukan oleh Ustaz Ebit. Rakan-rakan NGO Islam sangat menghargai titik peluh dan usaha murni Ustaz Ebit. Akhir sekali, Azhar meningglakan pesanan ini kepada Ustaz yang sak1t hati dengan Ustaz Ebit

PERHATIAN:

Kepada Ustaz2 yang tidak puas hati dan tidak senang dengan cara Ustaz Ebit Liew, mai tel saya dan saya bagi 2 Nombor 013-5193630 dan 01111892630 kedua-duanya adalah nombor saya, jangan dok ganggu semangat Ustaz Ebit Liew buat kerja membantu warga, sebab saya dan rakan-rakan NGO Islam hargai titik peluh Ustaz Ebit Liew dan semangat kami bersatu dalam perjuangan DEMI WARGA.

Akhir kalam nasihat saya kepada Ustaz Ustaz yang tidak senang dengan cara Ustaz Ebit Liew….”janganlah mengundang mazmvmah untuk tinggal dalam hati kamu, takvt-takvt ianya akan bersahabat dengan Hubbun Dunia dan sukar untuk dihakis dan membuatkan kamu mat1i dalam lakonan”, fahamilah kata-kata saya ini.

Kredit: hmtpress

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Transformasi.host

Apa komen anda?