Berharap Supaya Ustaz Abu Syafiq Jangan U-turn Ini Reaksi Kawan Amin Idris Dedah 4 Peraturan

Perunding Latihan dan Motivasi sepenuh masa di Amin Idris telah mended4hkan Abu Syafiq telah menghubungi beliau dan anc4m untuk sam4an.

Kontrov3rsi di antara pendakwah bebas, Ustaz Abu Syafiq dan penceramah bebas, Amin Idris berlanjutan sehingga didakwa bakal dibawa kes ke mahkamah. Kes ini bermula apabila Ustaz Abu Syafiq dikatakan mengeluarkan kenyataan yang tidak elok kepada Ustaz Ebit Lew. Selepas itu, Ustaz Abu Syafiq mengatakan bahawa akaun Facebook beliau telah dig0dam.

Berikut pula reaksi dari kawan Amin Idris 

“Masa aku observe kes tuan Ebit Lew, tak pernah pulak aku terfikir the feud circle will become smaller sampai ke kawan sendiri. But wise choice Abu Syafiq aka Rashiq. You have chose a formidable enemy & and I hope no more U-turn lepas ni.”

Rule is very simple
A. Jangan kata email kena hack, kau tak hantar surat sam4n tu. Kalau email pun kena hack susah la, semua benda tak reti jaga.
B. Jangan cakap surat sam4n tu salah tuju, bukan tuju pada Amin Idris ni, nak tuju kat Amin Idris lain.
C. Mana2 pihak jangan kaf1r/wahabikan sesapa walaupun lawyer, makcik Kiah ataupun sesiapa yang terlibat. Lawan elok2, sebab ada sorang asyik kap1aqkan orang je keje.
D. Pastikan duit cukup nak bayar tuntutan kalau kal4h kes. Kalau je, tak doakan kau kalah pun, jangan la koyak.

“Jujurnya aku pelik la, kenapa insan yang mengaku Ahli Sunnah Wal Jamaah tergamak nak sam4n dan bukan mem4afkan. Sedangkan Nabi Muhammad SAW dim4ki, dih1na, dic3rca oleh warga Quraisy, oleh Abu2 yang lain macam Abu Jahal, Abu Lahab, baginda tetap je bersabar. Bilal bin Rabah yang kena terbk pun takde balas2, tetap percaya Allah SWT ada & tak menyak1ti sesama Muslim. Nasib baik Abu lagi sorang baik tolong bebaskan dia. Ke aku silap? But anyway, the damage has been done, good luck Abu.”

BIODATA AMIN IDRIS

AMIN IDRIS (MSP) adalah kelahiran Sarawak dan dibesarkan di Kelantan. Perunding Latihan dan Motivasi sepenuh masa di Amin Idris Training Consultant. Penulis buku. Pengacara televisyen. Penolong Setiausaha Pertubuhan Perunding Latihan & Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN).. Penerima Sijil Iktiraf TAMRIN Basic Training
Ahli profesional diiktiraf oleh Malaysian Association Professional Sepakers (MAPS) – Sebuah pertubuhan profesional yang diiktiraf oleh IFFPS (Internatioanl Federation of Professional Speakers) yang juga dianggotai oleh pertubuhan penceramah profesional di Amerika, UK, Australia, New Zealand, Kanada, Afrika Selatan dan Jerman..

Beliau juga merupakan Lulusan pengajian Undang-undang (LL.B Hons) di Universiti Islam Antarabangsa kemudian melanjutkan pelajaran peringkat Sarjana (Master) dalam jurusan Guidance and Counseling di universiti yang sama

Abu Syafiq menerima cemvhan bertubi-tubi sehingga mendakwa bahawa akaun FB beliau telah di g0dam.

Ini setelah laman itu meninggalkan komen yang mengkafi1rkan seorang lagi pendakwah bebas, Ebit Lew, berdasarkan gambar tangkap layar laman berkenaan hari ini.

“Penting. Page Facebook saya kena godam. Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary atas nama Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary.

“Harap maklum. Saya Ahli Sunnah wal Jamaah, tidak kafi1rkan orang Islam. Harap maklum,” kata Abu Syafiq dalam satu teks pesanan kepada Malaysiakini

Namun begitu, apa yang menjadi persoalan netizan, jika betul akaun beliau dig0dam, pastinya ada bukti notifikasi dari FB seperti email menunjukkan akaun tersebut telah di akess dari device dan tempat yang berbeza.M enurut pakar lagi, bukan mudah untuk akaun personal di g0dam tanpa pemilik akaun tersebut tidak mengetahui atau mendapat apa-apa peringatan dari pihak FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber:Trendingsangat

Apa komen anda?