Mangs4 terakhir ditemui, ayah tunggu jnazah tiga beradik pakai baju Melayu ‘sedondon’

Selepas usaha menyelamat dan mencari giat dijalankan, akhirnya may4t terakhir tiga beradik yang lem4s, Khalif Naim Mohd, 16 tahun, berjaya ditemui kira-kira jam 12.40 tengah hari.

Mayat terakhir ditemui

Menerusi perkongsian di laman Facebook, Buletin TV3, m4ngsa yang merupakan pelajar Sekolah Menengah Imtiyaz, Kuala Berang dipercayai telah lem4s bersama dua abangnya.

Sepupu kongsi maklumat

Sementara itu, dalam satu tweet seorang gadis dengan nama akaun yayashii, yang mengakui merupakan sepupu kepada tiga beradik tersebut, berkongsi maklumat mengenai kejadian lem4s tersebut.

Mereka bukan pergi mandi Sungai

Dalam satu balasan di tweetnya, gadis itu memberitahu bahawa tiga beradik itu pergi ke sungai berkenaan bukanlah mahu bermandi-manda, sebaliknya mereka pergi untuk menyapu sampah di bawah pokok.

Khalif Naim pergi ke sungai hanya untuk membasuh kaki, malangnya telah terbawa dengan arus deras. Melihat adiknya lem4s, dua abangnya terus terjun ke sungai bagi menyelamatkan, tetapi ketiga-tiga mereka hanyut.

Wajah sayu ayah tunggu jenazah anak

Malah, terdapat satu lagi perkongsian di Facebook, memaparkan wajah sayu ayah kepada tiga beradik itu, yang setia menanti anak-anaknya dengan memakai baju Melayu yang dipakai sedondon bersama ketika menyambut Aidilfitr

Terdahulu, tiga beradik berkenaan telah pergi ke sungai yang tidak jauh daripada kediaman mereka kira-kira pukul 6.30 petang, sebelum dimaklumkan lem4s.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Yayashii , Buletin TV3, Info Bencana Terengganu & El Haura Esha

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Mangs4 terakhir ditemui, ayah tunggu jnazah tiga beradik pakai baju Melayu ‘sedondon’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*