Mlsteri kemati4n Nora Anne, Sharnaz Ahmad tampil bersuara dan beri ‘Amaran’ Keras

Berita m1steri kehilangan Nora Anne Quoirinyang akhirnya terjawab selepas satu mayaat wanita ditemui di hutan di Pantai, Seremban, mendapat perhatian masyarakat sejak semalam.

Ramai yang menzahirkan rasa simpati, hiba dan terkejut susulan penemuan mayaat remaja berasal dari Ireland itu pada hari ke-10 kehilangannya dari sebuah resort.

Bukan hanya orang ramai malah kalangan artis juga turut menzahirkan perasaan yang sama termasuklah pelakon Sharnaaz Ahmad.

Sharnaaz berkata, sekiranya kem4atian gadis berusia 15 tahun itu berpunca ak1bat perbu4tan j4hat mana-mana individu, dia mahu pel4ku terbabit dis3ksa sebelum dihkum maati.

“Pelaku wajib maati dan diseks4 sebelum maati.. kerajaan jangan sesekali sebut pasal h4puskan hkuman maati.. Mustahil!,” luah Sharnaaz menerusi laman sosial Instagram miliknya.

Dia juga berharap seluruh ahli keluarga Nora tabah menerima beri kemaatian remaja itu.

Walaupun pihak berkuasa belum lagi mengesahkan punca kemaatian remaja itu namun ‘kata-kata amaran’ Sharnaaz itu mendapat sokongan kalangan pengikutnya yang bersetuju agar hkuman berat dijatuhkan terhadap si pel4ku.

Pun begitu, ada kalangan warganet yang memberi pandangan, orang ramai jangan membuat sebarang sp3kulasi kerana setakat ini proses bed4h si4sat masih belum dijalankan.

Sementara itu, proses bed4h s1asat ke atas m4yat Nora akan dijalankan oleh Senior Patologi dari Kuala Lumpur pada hari ini.

Terdahulu, remaja yang mengalami mas4lah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya di Malaysia pada 3 Ogos lalu untuk percutian dua minggu di negara ini.

Dia dilaporkan hilang pada pukul 8 pagi pada 4 Ogos lalu.

Selepas 10 hari menjalankan oper4si mencari dan menyelamat (SAR), p0lis menemui mayaat wanita berkulit putih, kira-kira 2.5 kilometer dari resort The Dusun, Pantai, pada tengahari semalam.

Malam tadi, p0lis mengesahkan mayaat yang ditemui adalah Nora Anne selepas ahli keluarga gadis itu membuat pengec4man. –

sumber: MHE Tv

“Dia Tak Sabar Nak Pergi Ke Sana” Keluarga dedah permintaan terakhir Nora Anne

Menurut Daily Mail, Ibu bapa Nora Quoirin telah sahkan may4t berkeadaan tidak berpakaian yang ditemui pasukan SAR di air terjun merupakan anak mereka yang hilang sejak 10 hari lalu.

Nora ditemui oleh pendaki sukarelawan selepas pencarian intensif dilakukan di sekitar kawasan The Dusun tempat dia bercuti bersama keluarganya itu.

Nora telah memberitahu keluarganya yang dia tak sabar untuk pergi ke air terjun tersebut sejurus mereka tiba di resort itu.

May4t Nora dibawa keluar dari hutan oleh helikopter dan diterbangkan ke H0spital Seremban pada jam lebih kurang 2 petang tadi.

May4t berkulit putih ini ditemui masih sempurna ketika pihak for3nsik dan patologis bergegas ke kawasan air terjun selepas mendapat panggilan kec3masan.

Bed4h s1asat akan dijalankan untuk mengetahui punca kema tian. Pihak p0lis tak mahu berikan komen lanjut tentang apa-apa kec3d eraan pada tubuh badan Nora.

Pihak p0lis juga mengesahkan kes ini masih diklasifikasikan sebagai kes orang hil4ng tapi s1asatan jena yah tetap dijalankan. Nora hil4ng pada 4 Ogos lalu dengan berkaki ayam dan memakai baju tidur. Sumber: lobak merah

Selain Itu, Ketua P0lis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop mengesahkan m4yat wanita berkulit putih yang ditemui kira-kira 2.5 kilometer dari resort lokasi terakhir warganegara Ireland Nora Anne Quoirin, 15 tahun, yang hil4ng pada 4 Ogos lalu adalah milik remaja itu.

Bercakap di sidang media di H0spital Tuanku Jaafar, di sini, pengesahan dibuat selepas keluarga m4n gsa membuat pengeca man terhadap may4t berkenaan di h0spital itu sebentar tadi.

Keluarga sahkan m4yat dijumpai adalah Nora Anne – Ketua P0lis Negeri Sembilan

Terdahulu, dalam kejadian pada 4 Ogos lalu, Nora Anne yang mengalami mas4lah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya dari London pada Sabtu untuk percutian dua minggu, sebelum Nora Anne dilaporkan hil4ng.

Remaja berkenaan disedari hil4ng dari bilik penginapannya di resort berkenaan oleh keluarganya pada pukul 8 pagi sebelum operasi SAR dilancarkan.

M4yat itu ditemukan sepasukan pendaki sukarelawan yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) pada 1.57 tengah hari berhampiran anak sungai, kira-kira 2.5 kilometer dari resort Nora Anne, 15, dilaporkan hil4ng. M4yat dibawa keluar daripada lokasi menggunakan helikopter dan terus diterbangkan ke HTJ.

Mazlan berkata m4yat itu ditemui dalam keadaan tidak berpakaian dan enggan mengulas sama ada terdapat sebarang keced eraan pada tubuh may4t berkenaan dan menegaskan perlu menunggu laporan bed4h s1asat.

Ditanya pemberita adakah kawasan penemuan may4t itu pernah dicari sebelum ini, Mazlan berkata kawasan itu adalah sebahagian daripada kawasan pencarian.

“Kita sudah cari di kawasan itu dua kilometer, empat kilometer dan enam kilometer dan kemudian berpatah balik…kita ‘on and off’ cari di kawasan itu.

Ditanya adakah kemungkinan kes dis1asat mengikut Seksyyen 302 Kanun Keseks4an, Mazlan berkata s1asatan masih di bawah kes orang hil4ng.

Mazlan berkata perkembangan kes itu akan dimaklumkan oleh Ketua P0lis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop. Terdahulu, Mazlan turut meninjau lokasi penemuan m4yat serta bertemu dengan keluarga Nora Anne.

Berikut kronologi kehilangan remaja perempuan warga Ireland Nora Anne Quoirin, 15, di sebuah resort di Seremban, Negeri Sembilan:

Semoga keluarga Nora tabah menghadapai dugaan ini

 

Sumber: astro awani/ duniaakhirat via Menuju Kebenaran

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Mlsteri kemati4n Nora Anne, Sharnaz Ahmad tampil bersuara dan beri ‘Amaran’ Keras"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*