Tuan Badan Pengasas Produk Kecantikan Ini Tampil Beri Penjelasan Kenapa Tidak Suka Lelaki Melayu

Khusus bagi seorang Muslimah yang hendak memilih calon suami, ada satu kriteria penting yang perlu diperhatikan, iaitu memiliki kemampuan untuk memberi nafkah kerana memberi nafkah merupakan kewajipan seorang suami. Islam telah menetapkan sikap mensia-siakan hak isteri, anak-anak serta kedua orang tua dalam nafkah termasuk dalam kategori dosa besar.

Sudah menjadi lumrah manusia yang mengimpikan pasangan yang cantik, tampan, berkedudukan tinggi dan berharta. Namun, tidak semua antara mereka dapat seperti apa yang diimpikan. Setiap insan berhak untuk membuat keputusan dalam memilih calon pasangan mereka, namun, janganlah mengabaikan kriteria-kriteria yang wajib di sisi islam.

Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan, Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja k3ras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining jelas seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana, yang lebih suka memilih lelaki bukan melayu.

Seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan k0ntr0versi kerana menghin4 lelaki Melayu.

Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawapan yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan meluahkan rasa m4rah.

Bagaimanapun, selepas video itu di muat naik di Twitter, ramai netizen terutamanya lelaki meng3cam beliau.

Dia sebab tu dia kata taknak lelaki melayu sebab laki melayu takleh survive mengada dia. Kau pon cari matsalleh la’

‘In fact lepak mamak just showing how humble you are’

‘I pulak x suka perempuan melayu sebab ramai dah barai dan lobos’. P*ndeklah ,kalau aku kuar video ckp mcm ni,jadi chaotic hidup aku 7 hari 7 malam kene 4mbush dengan feminist’.

Bagaimanapun, followers dan penyokong beliau terutamanya wanita mempertahankan kenyataan tersebut.

‘Masing2 ada preference sendiri, nak lelaki yang macam itu macam ini semuanya pilihan. Nk lelaki melayu cina india mat salleh tiada masalah’

‘Lagi bagus dia jujur dari couple lepastu kena tinggal nanti korang cakap women are trash pulak’

‘She works hard to get loads of money, its her choice to prefer what kind of men. Sukahati dia la taksuka mende, suka mende. Busuknya hati masing2 kat komen’.

Kita semua ingin memiliki keluarga yang diredhai Allah. Tapi membina keluarga yang baik itu bermula dengan memilih pasangan yang baik. Pasangan kita adalah orang yang menemani kita sepanjang hidup kita. Jadi dalam hal pemilihan pasangan, ianya perlu dilakukan dengan hati-hati dan teliti supaya kita tak tersalah pilih dan rumahtangga tak bergoyah.

Sumber: cari Via VanillaDaily

Apa komen anda?