Azhan Rani menang satu anugerah lagi, namun apa yang dia cakap lepas menang buat ramai terkejut

PELAKON Azhan Rani meluahkan rasa syukur apabila menerima anugerah khas juri di malam Anugerah Telenovela 2019 yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), pada Jumaat.

Menurut Azhan, 43, dia berharap pengiktirafan yang diberikan bukan atas belas kasihan memandangkan ia merupakan satu penghargaan khas daripada juri.

Azhan turut mengucapkan terima kasih kepada penulis dan pengarah drama Nur iaitu Shahrulezad Mohameddin yang membuatkan dia berjaya berada di pentas pada malam tersebut.

“Syukur Alhamdulillah. Selalu jadi tukang tepuk malam ni aku pula kena tepuk. Semoga bukan anugerah kesian.

“Setinggi-tinggi terima kasih buat juri atas penghargaan ini. Tak lupa juga @radius.one terutama penulis dan pengarah kesayangan @budakijat yang menyebabkan Azhan Rani naik pentas malam ni.

“Pastinya akan berderet ucapan tahniah untuk ini, apapun aku dahulukan dengan terima kasih. Memadailah puji-pujian buat Allah SWT yang mengizinkan segala kebaikkan.

“Yang lebih penting disebalik seketul award, puji-puji dan tepuk sorak… apa yang akan jadi esok,” tulis Azhan menerusi laman Instagramnya.

Azhan menerima anugerah khas juri persembahan lakonan yang memberi impak kepada masyarakat menerusi drama Nur arahan Shahrulezad terbitan Radius One Sdn Bhd.

Dalam pada itu, Azhan berkata biarpun drama tersebut menjadi fenomena namun ibunya jarang menonton kerana sukar berjaga di waktu malam.

Bagaimanapun, dia menganggap anugerah yang diterima itu berkat daripada restu serta doa ibunya yang tidak pernah tinggal walau sehari.

“Percaya tak, heboh satu Malaysia tengok drama #Nur tu, mak aku bukan tengok sangat pun. Memang daripada dulu dia susah nak berjaga malam tengok TV.

“Lepas berita, biasa dia akan masuk tidur tapi mak kata mak selalu sebut aku dalam doa dia, tak pernah tinggal walau sehari pun.

“Rasa-rasanya esok pagi (Sabtu) baru mak aku tau apa yang jadi malam ni. Terima kasih buat doa dan restu yang tak pernah putus.

“Kalau abah ada dia akan jadi penyampai untuk mak. Harap boleh bagi mak sikit gembira dengan hadiah malam ini. Maaf abah, tak banyak detik gembira dapat An bagi untuk abah dulu,” katanya.

Sumber Mstar

Apa komen anda?