Lan Solo tetap tabah, setelah rebah kerana strok mama pergi selamanya, Al-Fatihah

Ibu saudara kepada penyanyi Lan S0lo iaitu Rosiyah Md Ali men!nggal dunia kira-kira jam 6.05 petang tadi ak!bat ser@ngan str0k setelah dir@wat di H0spitaI Serdang sejak 19 November lalu.

Perkara itu dikongsi Lan atau nama penuhnya Mohd Razlan bin Mohamed Yusof menerusi laman Instagram miliknya sebentar tadi.

“Duk@cita dimaklumkan bahawa mama Rosiyah Mad Ali telah kembali kerahmatvIIah pd jam 6.05 petang sebentar tadi,” tulisnya.

Menurut Lan, jen@zah ibu saudaranya yang dipanggil sebagai mama itu akan dibawa pulang ke Puchong malam ini selepas selesai urusan di h0sptaI.

Assalamualaikum….drpd Allah kita dtg, n kpd Nya kita kembali. Dukacita dimaklumkan bahawa mama Rosiyah Mad Ali telah kembali kerahmatullah pd jam 6.05 ptg sebentar td .
Arwah buat masa ni di hospital Serdang lg dan dlm proses utk dibawa balik ke rumahnya di Puchong Lot 144B, Lorong Berkat 5, Kg Seri Aman, 47100, Puchong mlm ni selepas semua urusan hospital selesai.

Akan dikebumikan esok pg jam 10 di tanah perkuburan Islam Puchong Bt 14. Semoga arwah dikasihi Allah ngan prngampunanNya….Aaamiiinnn ….

“Jen@zah akan dikebum!kan esok pagi jam 10 di tanah perkubvran Islam Puchong Batu 14. Semoga arwah dikasihi Allah dengan pengmpun@nNya. Amin,” katanya.

Sebelum ini, Lan memberitahu terp@ksa menund@kan urusan kerjaya seni seketika kerana mahu memberi perhatian sepenuhnya terhadap Allahy@rham yang tiba-tiba reb@h.

Assalamualaikum.. 1st of all.. kami mintak maaf pd semua yg call atas urusan kerja mahupon urusan keluarga spjg hari nie.. kami x mampu nak reply dan jawab call.. seawal pagi tadi,Mama kami suddenly collapse dan kami menguruskan mama smpi skrg.. .As for now, mama dah selamat masuk wad dan mungkin akan lama berada di hospital.. .Ini bermakna, kami akan byk berada di hospital selama mama admitted.. .Kpd yg bertanya.. mama kene serangan stroke / left brain damage.. buat masa ini,masa kami dan ahli keluarga lain mmg akan bersama mama.. .Utk kenalan di sini.. besar harapan kiranya kalian dpt bantu doakan mama dpt kembali seperti sediakala.. .Utk family jauh dan dekat, boleh direct contact kami atau Abert ye.. .- Lan / Sheila (Ain) –

Sumber:lan solo via omm

Apa komen anda?