Puteri Balqis mula bersuara untuk Nabila Huda – “Saya diuji dengan kesus4han, auntie diuji dengan kemewahan”

PELAKON Puteri Balqis meluahkan rasa kes4l dengan kenyataan aktres Nabila Huda apabila mempersoalkan tanggungjawab ibunya Norashikin Mohd Aziz yang membiarkan remaja itu menjual buku di jalanan.

Puteri Balqis atau Aqish, 13, menerusi Instagram menjelaskan ibunya bukanlah sebvruk yang disangka aktres berkenaan, malah wanita itu sudah berkorban segala-galanya untuk membesarkan dan menanggung kos perubatan sepanjang dia terl4ntar s4kit. 

 

Katanya, tind4kannya untuk mengikut ibunya menjual buku di sekitar Kuala Lumpur adalah atas kehendak sendiri. 

“Puteri s3dih, buat auntie Nabila Huda… Puteri minta jangan persoalkan ibu Puteri, laman media bukan untuk itu. 

Puteri Balqis luah perasan di Instagram pada Rabu.

“Kenyataan auntie tentang kenapa biarkan Puteri jalan ke KL jual buku ini jawapannya. Ibu sudah habis puluhan ribu ringgit untuk selamatkan Puteri, mana saudara? Mana kawan? Mana keluarga?” 

“Ibu tak pernah biarkan Puteri bekerja, tapi Puteri yang paksa untuk mengikutnya. Terus terang di KL ibu yang meniaga. Puteri masih ada perasaan kas1han melihat ibu,” ujarnya. 

Pada Selasa, Nabila Huda menerusi laman Twitter mempersoalkan tanggungjawab ibu bapa Puteri Balqis yang mampu untuk bekerja menanggung kehidupan remaja itu. 

 

Ibu tak pernah biarkan Puteri bekerja tapi Puteri yang paksa untuk mengikutnya

PUTERI BALQIS

PELAKON

Dalam pada itu Puteri Balqis berkata, biarpun diuji dengan kesvsahan namun ibunya tidak pernah berhenti bekerja. 

Malah, dia tidak lupa bersedekah dan membayar semua duit bantuan yang dihulurkan kepada mereka. 

“Ibu merupakan satu-satu ahli keluarga yang tidak pernah berhenti bekerja. Daripada dulu pun selalu buat macam-macam… di set penggambaran pun masih jual asam jeruk. 

“Tapi belum diizinkan lagi untuk dia berjaya seperti auntie. Ujian Puteri diberikan kesvsahan dan ujian auntie diberikan kemewahan.

“Mungkin ada eloknya kami tidak aktif di laman sosial supaya kami jauh daripada memf1tnah manusia,” ujarnya. 

Dalam pada itu, Puteri Balqis turut men4fikan dakwaan ibunya seorang pen4gih d4d4h seperti yang dilemparkan seorang individu dipercayai ahli keluarga mereka sendiri.

Katanya, ibunya kurus berikutan tidak cukup tidur dan mengalami tekanan perasaan berikutan berdepan pelbagai mas4lah hidup. 

“Puteri tahu apa itu d4d4h. Kadang-kadang waktu kami berjalan pada awal pagi, kami sering ditahan polis tapi ibu dilepaskan kerana tidak mengambil d4d4h. 

“Fizikal ibu kurus kerana tidak makan, tidak cukup tidur dan d3pression. Sewaktu Puteri s4kit ibu tidak tidur kerana takut Puteri s4kit ketika tidur,” ujarnya. 

Sementara itu Puteri berkata, dia juga tidak mahu berada dalam industri seni dan berasa lebih tenang tanpa berdepan dengan golongan tersebut.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:MSTAR

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Puteri Balqis mula bersuara untuk Nabila Huda – “Saya diuji dengan kesus4han, auntie diuji dengan kemewahan”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*