C0VID-19: Vivy Yusof Buat Kejutan Untuk Kakitangan Hospital Serdang

Senyuman terukir pada wajah salah seorang kakitangan dan sukarelawan di Hospital tatkala menerima kejuutan yang tak dijangka oleh usahawan popular Datuk Fadza Anuar dan Datin Vivy Yusof.

Mana tidaknya, meraka dikejutkan dengan pemberian beberapa buah penghawa dingin mudah alih pihak Hospital Serdang yang memberi rawatan kepada pes4kit C0VID-19.

Menerusi sebuah posting yang dimuat naik oleh Vivy di Instagram hari ini (16/3), dia berbesar hati untuk menyumbangkan penghawa dingin mudah alih tersebut kerana prihatin terhadap kerja keras kakitangan Hospital mer4wat pes4kit positif C0VID-19.

“Setelah mengetahui tentang perkara-perkara menakjubkan yang dilakukan kakitangan hospital/ sukarelawan, Saya dan suami terpanggil untuk membuat sesuatu kepada mereka.”

“Saya berhubung dengan pihak hospital untuk bertanya peralatan yang mereka perlukan dan saya memutuskan untuk menyumbangkan beberapa penghawa dingin mudah alih untuk mereka, ikhlas dari FV (Fashion Valet).

Menurut Vivy, untuk permulaan, sumbangan ini diserahkan kepada Hospital Serdang dan akan menyusul ke Hospital-hospital yang lain.

“Ini dihantar ke Hospital Serdang, dan InsyaAllah akan disumbangkan ke hospital yang lain”.

Sebelum ini, tul4r luahan hati seorang kakitangan hospital yang dikenali dengan nama Yazrafiq Yazraik yang terp4ksa menempuh pengalaman yang sukar dalam meraw4t pes4kit C0VID-19. Dalam tulisannya, dia berkongsi pengalaman memakai suit PPE cCvid sampai berjam-jam lamanya dan berpanasan setiap kali memakai suit tersebut.

W4bak C0vid-19 telah pun mencatat angka k3s tertinggi di Asia Tenggara dengan jumlah sebanyak 428 k3s. Terima kasih diucapkan kepada semua kakitangan kesihatan di hospital yang mer4wat pes4kit C0vid-19.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Murai.my

Apa komen anda?

Be the first to comment on "C0VID-19: Vivy Yusof Buat Kejutan Untuk Kakitangan Hospital Serdang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*