“Please. Kenapa Perlu Jadi Self1sh?” – Ernie Zakrie Kesal Dan Mar4h Dengan Mereka Yang Sanggup Men1pu

Penyanyi bersuara merdu, Ernie Zakri ternyata sangat terkil4n dan kesal dengan segelintir masyarakat yang masih belum sedar betapa bahayanya wab4k Cov1d- 19 yang melanda seluruh dunia.

Penyanyi yang baru sahaja berhijrah itu meluahkan rasa kesalnya di Instagram miliknya.

“Please. Kenapa perlu jadi selfish? Kerja kita mudah. Memang, selepas beberapa hari, kita akan jadi bosan dan rasa nak keluar. Tapi, dalam keadaan begini, ia bukan masa yang tepat untuk berasa “happy” duduk diluar.

“Jika FRONTLINERS boleh berkorban nyawa tenaga dan masa untuk kita, mengapa kita tidak boleh berbuat begitu? Mudah. STAY AT HOME. Please,” pinta Ernie.

Tambah Ernie, semua orang rindu untuk melakukan aktiviti seperti dahulu. Tetapi sebelum kita berjaya mengurangkan penul4ran wab4k Cov1d- 19, Ernie memohon agar semua membantu meringankan beban mereka yang berada di hadapan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Please. Kenapa perlu jadi selfish? Kerja kita mudah. Memang, selepas beberapa hari, kita akan jadi bosan dan rasa nak keluar. Tapi, dalam keadaan begini, ia bukan masa yang tepat untuk berasa “happy” duduk diluar. Jika FRONTLINERS boleh berkorban nyawa tenaga dan masa untuk kita, mengapa kita tidak boleh berbuat begitu? Mudah. STAY AT HOME. Please. Anda semua mesti rindu nak buat aktiviti macam dulu kan? Jadi, sama sama ringankan beban mereka. InshaAllah, dengan kerjasama kita, kita boleh bawa perubahan kepada MALAYSIA. Be safe. ❤

A post shared by @ erniezakri on

Tambah Ernie lagi, semoga apabila kita memberikan kerjasama yang baik dan mengikuti arahan yang diberikan, kita boleh membawa perubahan kepada Malaysia.

Kesemua netizen yang meninggalkan komen pada entri tersebut bersetuju dengan apa yang diperkatakan oleh Ernie.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Please. Kenapa Perlu Jadi Self1sh?” – Ernie Zakrie Kesal Dan Mar4h Dengan Mereka Yang Sanggup Men1pu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*