“Memandangkan Saya Yang Discover V1rus Ini, Jadi Saya Namakan Ia V1rus Ketvm 2020” – Zul Ariffin Peerli Siapa?

Boleh dikatakan jarang sangat pelakon kacak Zul Ariffin berkongsi kata-kata di laman sosial miliknya.

Kecuali jika ada sesuatu yang penting, tulisannya ringkas sahaja pada setiap entri yang dimuat naik ke Instagram miliknya.

Namun ada sesuatu yang kelakar dan sinis apabila Zul secara tiba-tiba menulis tentang ‘v1irus’ terbaru yang dikatakan ditemuinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pakai kasut sat yer.. #PanicShooting

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin) on

“Untuk elakkan jangk1tan Cov1id- 19 kena ‘stay at home. Saya sangat bersyukur menjadi rakyat Malaysia dan bangga melihat bagaimana negara menangani kr1isis ini terutamanya pihak kerajaan dan barisan hadapan (frontliners),” terpapar tulisan pada entri di Instagram Zul.

Tambah Zul, berlainan pula apabila dia membuka media sosial kerana secara diam-diam ada v1irus yang menular dan tidak dapat dipastikan asal usulnya.

“Tapi bila bukak social media, rupanya quietly ada vi1rus yang menul4r, saya tak pasti dari mana asalnya, masih dalam sias4tan.

“Memandangkan saya yang pertama discover virvs ini, jadi saya namakan ia vi1rus ‘K3ETUM 2020′”, tulisnya.

Tidak ramai yang tahu apa yang dimaksudkan oleh Zul Ariffin pada statusnya itu, tetapi ada yang mengaitkan tentang perbal4han sesama artis yang seolah-olah menjadi v1irus pada saat ini.

“Ketepikan jenaka, marilah kita sama-sama membantu sesiapa sahaja yang memerlukan, bantu sesiapa yang perlukan bantuan. Jaga keselamatan semua,” tambah Zul lagi.

Ramai peminat yang mengharapkan agar Zul Ariffin tidak terpalit sama dengan kencah v1irus yang diperkatakannya itu.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Memandangkan Saya Yang Discover V1rus Ini, Jadi Saya Namakan Ia V1rus Ketvm 2020” – Zul Ariffin Peerli Siapa?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*