Kalau Nak Buang Artis Buang Sekali Dengan Tv Pelakon Beego Mula Bersuara

Kisah perbal4han netizen dengan pengiat seni kini memasuki fasa baru apabila satu gelombang solidariti antara mereka mula kelihatan melalui luahan perasaan bagi tujuan menyedarkan masyarakat.

Terbaru pelakon Emelda Rosmila dilihat cuba memberi pengajaran terhadap netizen yang suka menghukvm golongan selebriti tanpa usul periksa hanya akibat mereka cuba mengusulkan sesuatu kepada pihak kerajaan.

Menerusi akaun Instagram (IG), isteri pelakon dan pengarah, Adlin Aman Ramli meletakkan paparan skrin, sekali gus mempromosikan beberapa individu yang lantang mengec4m membabitkan isu pertik4man lid4h antara artis dan netizen yang hang4t diperkatakan.

 

Tindakannya nyata memberi kesan apabila beberapa netizen tampil membuat permohonan maaf akibat perbuatan mereka mengutk dan meng3ji anak seni.

Menurutnya dia tidak bermaksud mahu meros4kkan reputasi sesiapa.

“Ini cara saya mahu memberikan pengajaran kepada netizen yang tak tahu menghormati individu lain. Kalau lihat cara tutur, saya jadi takvt.

“Artis pun manusia. Apa hak mereka nak bercakap macam-macam. Saya nak luahkan isi hati saya dalam ruang sendiri, kenapa kamu boleh masuk dan cakap sesuka hati.

“Di mana silapnya menyuarakan pendapat peribadi. Dengan penuh rendah hati dan diri untuk bertanyakan adakah mungkin golongan artis dan penggiat seni tidak terkecuali untuk mendapatkan insentif kerajaan dalam dunia dilanda mus1bah ini?

“Penggiat seni juga rakyat Malaysia, berhak bersuara untuk diri sendiri. Kenapa perlu kec4m? Kalau saya rasa perlu, saya ambil. Kalau tak perlu pastinya akan dahulukan yang memerlukan. Jangan cetek akal. Emosi menguasai diri hinggakan otak di hujung jari,” luahnya.

Pelakon drama Manjalara dan Kekasihku Seru itu memberikan contoh jika aplikasi TikTok memaparkan gelagat individu menayang aset secara terbuka menerima puj1an netizen.

 

“Tayang aset, semua komen padu dan ‘merecik’, tetapi apabila bersuara mengenai nasib penggiat seni, cuba bela diri, netizen seperti dirasuk syaitan.

“Adilkah begini? Jika kamu boleh hidup dengan makan nasi bersama ikan kering setiap hari, jangan salah dan cembvrukan orang yang berusaha nak makan daging.

“Mana akal kamu semua? Saya selalu anggap diri saya kerdil. Saya orang yang sangat merendah diri. Saya letakkan diri saya sama orang lain. Lebih atau kurangnya, saya tetap rasa kerdil. Tetapi, jangan kerana sikap rendah diri ini, kamu boleh buat sesuka hati,”katanya.

Wanita kelahiran Ipoh, Perak itu berkata, dia tidak pernah bertindak sebegini. Ini kerana apa yang dilakukan netizen melamp4ui batas manusia.

Sebelum ini Emelda pernah menunjukkan kekesalan di laman IGnya mengenai artis-artis baru kini mendapat bayaran yang lebih tinggi daripada artis-artis lama.

 

Dia juga mengatakan bahawa sekarang artis-artis baru ini lebih mendapat sokongan dan mempunyai followers Instagram yang lebih besar jumlahnya jika dibandingkan dengan dirinya.

Melalui posting itu juga menunjukkan beliau kesal apabila golongan artis lama umpama dipinggirkan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : kasiviral via Tambah keju

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kalau Nak Buang Artis Buang Sekali Dengan Tv Pelakon Beego Mula Bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*