Menteri Pengajian Tinggi Dik3cam Anjur Pertandingan Tiktok

Menteri Pengajian Tinggi, Dato’ Dr Noraini Ahmad telah mendapat kecaman hebat daripada netizen selepas memuatnaik satu tweet di akaun Twitternya dengan mempromosikan pertandingan TikTok yang dianjurkannya. Lebih mengejuutkan ramai apabila beliau juga turut berkongsi satu video TikTok yang menampilkan dirinya bersama-sama dua orang influencer iaitu Noreen dan Iskandar Rahman.

Pertandingan TikTok

Video TikTok Dr Noraini Ahmad

 

Difahamkan, tweet dan video promosi berdurasi 0:45 saat yang dimuatnaik itu bagaimanapun telah dipadam oleh Dr Noraini Ahmad selepas mendapat kecaman netizen. Rata-rata daripada mereka meluahkan rasa kecewa dan mengecam tindakan beliau dan kementerian.

Menurut mereka, Dr Noraini Ahmad sepatutnya memainkan peranannya sebagai seorang Menteri Pengajian Tinggi dengan membantu pelajar-pelajar IPTA dan IPTS lebih-lebih lagi ketika penularan wab4k Cov1d-19 ini yang secara tidak langsung memberi kesan kepada pembelajaran mereka. Tidak kurang juga ada yang menyifatkan tindakan Dr Noraini itu langsung tidak sesuai dengan professionnya sebagai seorang menteri.

Reaksi netizen

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OhBulan

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Menteri Pengajian Tinggi Dik3cam Anjur Pertandingan Tiktok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*