“Isu ‘Kluster Kayangan’ Ni Agak Mnggelikan Bulv Telinga Aku” – Naim Daniel Cipta Lagu Khas

Baru-baru ini kec0h tentang ‘kluster kayangan’ yang ditujukan khas kepada mereka yang baru pulang daripada luar negara dan didakwa mahukan layanan kelas pertama daripada frontliners.

Ada segelintir di antara mereka didakwa bercakap kasar dan menengk1ng petugas di bahagian hadapan, sehingga mereka dinamakan ‘kluster kayangan’ oleh netizen di media sosial.

Kisah-kisah yang dikongsi turut mendapat perhatian pelakon dan penyanyi Naim Daniel yang mencipta lagu khusus untuk mereka.

“Sorry guys sebab 2 hari rehat daripada sambung buat lagu untuk playlist KERANA COR0NA aku ni. Harini aku sambung balik sebab ada isu pasal orang kata ‘kluster kayangan’ ni yang agak m3nggelikan bulv telinga aku. Jadi terpanggillah aku untuk buat lagu ni.

“Aku tahu tak banyak benda aku boleh buat sebagai rakyat Malaysia, jadi aku luah dalam lagu, kalau ada yang dengar dan boleh apply apa yang aku cuba sampaikan pun kira aku dah seronok dah,” tulis Naim pada satu entri di Instagram miliknya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorry guys sebab 2 hari rehat daripada sambung buat lagu untuk playlist KERANA CORONA aku ni. Harini aku sambung balik sebab ada isu pasal orang kata “kluster kayangan” ni yang agak menggelikan bulu telinga aku. Jadi terpanggillah aku untuk buat lagu ni. Aku tahu tak banyak benda aku boleh buat sebagai rakyat Malaysia, jadi aku luah dalam lagu, kalau ada yang dengar dan boleh apply apa yang aku cuba sampaikan pun kira aku dah seronok dah. Satu yang aku pegang dalam hidup ni adalah, kalau kita mudahkan kerja orang, Allah akan permudahkan kerja kita. Cukup. Tak payah nak itu ini. Percaya benda tu insyaallah kau selamat.

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx) on

Tambah Naim, satu perkara yang menjadi pegangan hidupnya adalah jika memudahkan kerja orang, Insya-Allah, Allah akan permudahkan kerja kita.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Isu ‘Kluster Kayangan’ Ni Agak Mnggelikan Bulv Telinga Aku” – Naim Daniel Cipta Lagu Khas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*