“Busvkkk Hati Korang” – Tidak Cukup Dengan Tudvhan Dan Kec4man,Timbul Pula Video P4r0di Seakan-Akan Perl! Ustaz Eb!t L!ew. Ini Reaksi Orang Ramai

Sejak akhir-akhir ini, nama pendakwah terkenal, Ebit Lew semakin hang4t diperkatakan, selepas bantuan yang disumbang kepada sebuah keluarga di Kedah telah mendapat tanggapan negati1f oleh sesetengah pihak.

Tidak cukup dengan segala tudvhan dan kec4man, kini ada pula yang sehingga tergam4k membuat video seakan-akan memerl1i bantuan yang diberi oleh ustaz Ebit Lew kepada keluarga di Kedah tersebut.

Nak tuju dekat siapa video tu

Meskipun tidak dinyatakan dengan jelas tujuan video tersebut dan tidak menyebut mana-mana nama, namun para netizen sudah dapat mengagak ciri-ciri yang dilakonkan semula menggambarkan situasi yang sama dalam kebanyakkan video ustaz Ebit.

VIDEO :

Ni la contoh manusia hati busvk

Tindakan pihak yang membuat video parodi tersebut telah mencetvskan rasa tidak senang dalam kalangan netizen, yang menyifatkan tindakan itu mampu menimbulkan pelbagai fitn4h.

Seperti pernah dikatakan oleh ustaz Ebit Lew, jika kita tidak mampu untuk melakukan kebaikkan, jangalan kita menjadi penghalang orang melakukan kebaikkan.

Sumber : Facebook

“Tak boleh beraya di kampung” – PKP dilanjutkan hingga 12 Mei, PM mahu rakyat bersedia kemungkinan berlarutan selepas Aidilfitri

PERDANA Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa ketiga yang berakhir pada 28 April ini disambung sehinga 12 Mei 2020.

Muhyiddin mengumumkan hal itu menerusi perutusan khas pada Khamis malam.

“Saya ingin mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan yang dijangka berakhir pada 28 April 2020 akan dilanjutkan untuk tempoh dua minggu lagi, iaitu sehingga 12 Mei 2020.

“Dalam tempoh ini, kerajaan akan menilai data-data terkini yang disediakan oleh Kementerian Kesihatan untuk menentukan langkah seterusnya.

“Saya tidak menolak kemungkinan bahawa PKP akan dilanjutkan lagi selepas ini. Ini bermakna, saudara-saudari mungkin tidak boleh menyambut hari raya di kampung.

“Saudara-saudari masih tidak boleh bekerja, kecuali bagi mereka yang bekerja dalam sektor yang dibenarkan. Perniagaan juga masih belum boleh dibuka sepenuhnya,” ujarnya.

Dalam perutusan sama, Muhyiddin mengumumkan sedikit kelonggaran untuk membawa pulang pelajar-pelajar yang masih berada di kampus.

Keduanya, kerajaan sedang menimbang untuk memberikan kebenaran satu kali perjalanan bagi mereka yang berada di kampung atau di tempat lain dan hendak balik semula ke rumah masing-masing.

Dalam pada itu, Muhyiddin turut mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di negara ini.

Terdahulu, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan Jumaat (24 april 2020) sebagai tarikh permulaan puasa bagi umat Islam seluruh Malaysia.

Perutusan khas Ramadan yang disiarkan secara langsung di seluruh negara.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : penakita.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Busvkkk Hati Korang” – Tidak Cukup Dengan Tudvhan Dan Kec4man,Timbul Pula Video P4r0di Seakan-Akan Perl! Ustaz Eb!t L!ew. Ini Reaksi Orang Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*