Usop Wilcha Mohon Izin Polis Mahu Ludaah Muka Ustaz Abu Syafiq

Sejak kebelakangan ini, bermacam kontr0versi terpalit Ustaz Abu Syafiq. Terbaru, tul4r di media sosial satu video dimana pendakwah itu mencadangkan agar menghapvskan tulisan Cina. Kenyataan pendakwah bebas itu sekaligus mencetuskan kemar4han netizen.

Video itu turut mendapat reaksi pelakon Usop Wilcha yang berseloroh memohon pendapat daripada pihak polis untuk melud4h dan menghumb4n Ustaz Abu Syafiq ke dalam sungai sekiranya terjumpa dengan pendakwah bebas itu.

“Kepada PDRM, minta maaf kalau teman (saya) nak tanya dan mintak pendapat. Boleh tak andai kata teman jumpa ‘m4khluk’ dalam gambar ini, teman luda4h dekat muka dia dan lempor (lempar) dekat sungai.

“Kalau tak boleh tak apa, teman tanya saja dulu. Sudah makin ramai sangat individu buat kenyataan secara terbuka macam ini,” tulisnya di Twitter.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sebab pelakon tersebut mahu bertindak sedemikian. Namun, berdasarkan gambar Ustaz Abu Syafiq yang dimuat naik, ia adalah daripada video tul4r dimana pendakwah itu cadang untuk menghapuvskan tulisan Cina.

Terdahulu, nama Ustaz Abu Syafiq menjadi perhatian ramai apabila didakwa memuat naik status mengkrit1k kerja amal segelintir pihak. Dakwanya berkongsikan gambar dan video orang miskin adalah perbuatan har4m kerana dikhuat1ri boleh menga1bkan mereka.

Meskipun tidak menyatakan status itu ditujukan kepada siapa, namun netizen membuat andaian bahawa kenyataan berkenaan ditujukan kepada Ustaz Ebit Lew.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: ROTIKAYA

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Usop Wilcha Mohon Izin Polis Mahu Ludaah Muka Ustaz Abu Syafiq"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*