Baru jadi ‘runner’ dah dijangk1ti Cov1d-19, “Senangnya kita boleh dijangk1ti tanpa sedar”

BENTONG – Senangnya kita boleh dijangkiti tanpa sedar. Itu status seorang ahli perniagaan, Mohd Sukri Othman, 40, yang dimuat naik di laman sosial Facebook miliknya selepas adiknya, Mohd Suhaimi, 36, dijangkiti koronavi1rus (Covi1d-19) tular semalam.

Dapat berita yang mengejuutkan dari adik ke 3, Hari ni dia disahkan + covi1d19.

Alhamdulilah setakat ini dia tak mengalami apa-apa gejala jangki1tan dan masalah kesihatan.Saringan covi1d yang dijalankan pun disebabkan urusan kerja.

Dia tinggal hanya berdua bersama isteri di Bentong, agak terkejuut sebab tanpa sebarag simptom dan Bentong bukanlah Zon MERAH, Hanya 15kes setakat ini.

Betapa mudah dan diluar jangkaan fikiran senangnya kita boleh dijangkiti tanpa kita sedar.Kalau kawasan yang rendah jangki1tan pun kebarangkalian untuk dijangki1ti ada, apatah lagi kawasan Zon Merah.

Semoga sahabat semua lebih berhati-hati.

Saya mohon yang membaca post ini dapat mendoakan kesihatan dan keselamatan adik saya Mohd Suhaimi Othman dan adik ipar Nurfatihah.

Beliau dimaklumkan kejadian apabila dihubungi adiknya semalam yang bekerja di sebuah syarikat di Bentong dan baru sahaja berjinak-jinak membuat perkhidmatan ‘runner’ Ramadan ini.

Kejadian itu katanya, di luar jangkaannya sekeluarga dan menyifatkan virus berkenaan begitu mudah berjangk1it.

“Saya memohon semua agar dapat mendoakan kesihatan dan keselamatan adik saya dan isterinya, Nurfatihah Hamzah,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Adik kepada Mohd Sukri yang juga anak ketiga dari tujuh beradik di Chegar Medang di sini hanya mengetahui dirinya dijangki1ti Covi1d-19 semalam selepas melakukan pemeriksaan saringan yang disyaratkan untuk memohon sebagai penghantar makanan (runner) di daerah tersebut beberapa hari lalu.

PKP : Anda seorang runner atau rider ? Penghantaran makanan ...

Mohd Sukri berkata, situasi tersebut menggambarkan betapa orang ramai perlu berhati-hati dengan pandemik tersebut.

“Kalau kawasan yang rendah jangkitan pun kebarangkalian untuk dijangkiti ada, apatah lagi kawasan zon merah. Bentong bukan zon merah, hanya 15 kes setakat ini. Semoga sahabat semua lebih berhati-hati,” katanya yang juga abang sulung kepada Suhaimi.

Beliau berkata, adiknya telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan untuk rawatan lanjut dan memberitahu adiknya juga turut meminta maaf kepada semua yang pernah berurusan dengannya sebelum ini.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumbe SinarHarian hmtpress

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Baru jadi ‘runner’ dah dijangk1ti Cov1d-19, “Senangnya kita boleh dijangk1ti tanpa sedar”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*