Ditudvh Meniipu Tentang Isu Biasiswa NASA, Azhar Ali Mula Bersuara Cerita Hal Yg Sebenar

Tular di media sosial tentang kekeliruan yang menjadi tanda tanya seluruh rakyat Malaysia tentang kelayakan seorang pemuda berusia 20 tahun ini mendapat biasiswa daripada Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Negara (NASA).

Terkini, di laman Twitternya, dia menjelaskan perkara sebenar yang berlaku kepada dirinya. Dalam status itu, dia menyatakan bahawa dirinya telah di ti1pu oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Berhubung dengan isu keaslian biasiswa daripada NASA, katanya, dia menjadi salah seorang peserta pertandingan yang dikategori di bawah pimpinan NASA. Setelah dua minggu, dia menerima email yang mengatakan bahawa dia terpilih sebagai 1% skor terbaik. Tidak ketinggalan, dia menceritakan berita gembira ini kepada rakannya.

Dua perkara yang berlaku, ramai yang mengucapkan tahniah kepada saya dan ada beberapa pihak yang memeriksa kesahihan sijil tersebut. Terima kasih semua. Email yang diperoleh hanya berbentuk lampiran dan pautan (link).

Pautan tersebut diberikan ke sebuah portal di mana saya dapat memilih foto untuk pengenalan diri. Jadi, dari situ ia menunjukkan jelas bahawa saya merupakan mangs4 peni1puan. 

Dalam masa yang sama, saya juga mendapat satu email yang tidak jelas daripada NASA. Satu lagi petunjuk peni1puan. Saya juga telah menulis surat kepada NASA di laman web rasminya baru-baru ini dan mengemukakan perkara ini untuk mendapat hak saya.

Kesempatan ini juga, saya juga ingin memohon kepada orang ramai agar berhenti membuat kenyataan p4lsu bagi pihak saya.

Saya masih seorang pelajar dan ingin mencapai kerjaya saya. Saya mendapat tawaran daripada sebuah institusi daripada luar negara dan permintaan saya untuk orang Malaysia agar tidak menjejaskan masa depan dengan ketidakpastian ini.

Apa yang kita patut semua patut belajar dengan kesilapan ini adalah sentiasa memeriksa keasliannya sebelum mengemukakan sebarang berita kepada umum. Saya tidak akan meminta maaf sebab menjadi mangsa penipuan.

Saya berasa sangat sedih kerana orng seperti saya ini dibawa ke kancah pen1puan seperti ini. Ia berpontensi untuk kehilangan wang dan harga diri mereka. Untuk semua, jangan takut dan perlu diam diri.

Ia boleh menyebabkan seseorang itu kemurungan dan kemungkinan untuk membunuh diri kerana kita dapat lihat mangsa seprti ini sudah banyak dalam kalangan remaja. Saya ingin mengucapakn terima kasih kepada keluarga saya yang memberi semangat dan membimbing saya.

Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang sangat menyokong ketika saya berada dalam kesusahan dan orang-orang yang mengucap tahniah kepada saya. Saya juga ingin berterima kasih kepada individu yang menunjukkan kekurangan dan rasa sedar terhadap diri saya.

Saya seorang Astrophile, saya suka alam semesta dan semua yang terlibat dengannya. Terima kasih kepada rakan-rakan kerana menyokong saya. Semoga yang terbaik ada untuk anda.

Sumber: Theotheralzaharal

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: SIAKAPKELI

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ditudvh Meniipu Tentang Isu Biasiswa NASA, Azhar Ali Mula Bersuara Cerita Hal Yg Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*