Pelakon Drama “Mak Cun” Hilang Punca Pendapatan Dan Terpaksa Menghadapi Dugaan Ini

BUKAN sahaja kehilangan punca pendapatan sebagai pelakon dan peniaga susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tetapi pelakon yang terkenal dengan watak Atul atau Saidatul dalam drama bersiri popular Mak Cun itu turut terpisah selama 48 hari dengan dua anaknya yang berada di Singapura.

Balkisyh Semundur Khan, 33, berkata, dia pertama kali terpaksa berjauhan dengan dua anaknya, Nur Qalesya Mohd Aizat, 11, dan Muhammad Nor Qaisyh Khan Mohd Aizat, 6, berikutan PKP.

“Saya tidak menjangka PKP akan berkuat kuasa menyebabkan saya meninggalkan anak dengan keluarga angkat di Singapura untuk sementara waktu bagi menjalankan pergambaran drama Bicara Cinta di Kuala Lumpur pada 15 Mac lalu.

“Bermula daripada tempoh itu saya terpisah dengan anak-anak dan hanya mampu berhubung melalui panggilan video sahaja,” katanya.

Tambahnya, dia bersyukur selepas Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) berkuat kuasa dia terus berusaha membawa anaknya pulang ke pangkuannya dan sekarang sedang menjalani kuarantin di Pusat Kuarant1in di Hotel Amansari, Nusajaya, Johor.

“Memandangkan sudah mempunyai kontak dengan anak-anak, kami terpaksa dikuarant1in bersama sekarang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

comei tak kami anak beranak 😜😜.. . hampa yg transform macam kami teruskan dm yaa… #jomtransformjadicantik #dmnaktahurahsiasaya

A post shared by Balkisyh Semundur Khan (@qalesyakiss) on

“Kami dikuarantin bermula 6 Mei hingga 19 Mei dan sehingga kini tiada tanda-tanda dijangkiti Cov1id-19. Tak kisah jika dikuaranti1n lebih lama asalkan saya dapat bersama dengan anak-anak kerana sepanjang berjauhan dengan mereka, saya berasa tersiksa,” katanya.

Menurutnya, dia sebelum ini dikuarantin di rumahnya pada 27 Mac hingga 9 April kerana pernah ke Singapura dan suhu badannya tinggi iaitu 39.8.

“Sebaik sahaja tamat kuarantin dan disahkan negatif Covi1d-19, saya tiada pendapatan seterusnya menjadi agen produk makanan kesihatan dalam talian selain berniaga buah mangga harumanis sepanjang PKP.

“Banyak tawaran belakon yang diterima sepanjang Mac hingga April terpaksa dibatalkan pergambaran kerana PKP.

“Perancangan untuk melancarkan produk makanan kesihatan sendiri pada Mei juga tertangguh dan malangnya wang modal untuk tujuan itu juga terpaksa digunakan dahulu untuk menampung keperluan harian saya dan anak-anak,” katanya.

Bercerita lagi, katanya, dia pernah melalui saat jatuh dan bangun dalam industri seni namun PKP memberi impak yang paling besar terhadap kariernya sebagai pelakon.

“Saya baru sahaja ingin membuat kemunculan semula dan banyak menerima tawaran lakonan selepas agak lama tidak aktif dalam bidang lakonan dan peragaan.

“Bagaimanapun saya akur dengan kehendak dan takdir Allah dan perlu positif dan bangkit semula untuk anak-anak,” katanya yang kini popula memegang watak Edora dalam drama bersiri Bukan Gadis Biasa.

Katanya, dia bernasib baik kerana semua pihak termasuk petugas barisan hadapan dan peminat sentiasa memberi semangat dan dorongan sepanjang berhadapan dengan dugaan itu.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pelakon Drama “Mak Cun” Hilang Punca Pendapatan Dan Terpaksa Menghadapi Dugaan Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*