Terkejut Menteri Ismail Sabri Bila Dia Tidak Dapat Makan Di Restoren Sebab Tutup. Bila Ditanya, Ini Jawapan Yang Diterima

Ekonomi Malaysia terhenti seketika sejak bermulanya PKP pada Febuari 2020. Banyak perniagaan yang terpaksa ‘gulung tikar’ kerana tidak dapat menampung kos.

Walaupun bantuan dari kerajaan telah diberi tetap ada perniagaan yang masih tidak mampu untuk teruskan operasi.

Paling terkesan adalah kepada perniagaan kecil kecilan seperti restoren atau kedai makan kecil.

June 2020 adalah satu sinar baru untuk ekonomi dibina semula. Hampir semua sektor perdagagangan dan perniagaan dibenarkan operasi semula tetapi ianya tidak mencukupi untuk kukuhkan seperti sebelum Feb 2020.

Pakar ekonomi pernah memberitahu untuk Malaysia kembali stabil dalam ekonomi perlu mengambil masa yang agak panjang.

Restoren Tutup Walaupun Belum Waktu

Satu wawancara diadakan bersama Menteri Ismail Sabri Yaakob baru baru ini. Di dalam bual bicara tersebut Ismail Sabri menceritakan pengalaman beliau ketika ingin berkunjung ke restoren.

“Baru-baru ini saya pergi ke sebuah hotel untuk makan malam. Waktu itu jam 10 malam dan restoran itu sudah tutup.

“Saya tanya, saya beri kebenaran buka sampai pukul 12 tengah malam, kenapa tutup? Dia kata tak ada makna buka kalau tiada orang datang.

“Ini menunjukkan untuk pulihkan perniagaan akan memakan masa. Sepatutnya inilah masanya kita bekerjasama tanpa mengira parti kerana melibatkan kepentingan rakyat tetapi pembangkang lebih mementingkan politik,” katanya Menteri Ismail Sabri

Marilah kita berdoa agar ekonomi kita akan pulih sepenuhnya dalam masa terdekat ini.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit : Teh O Ais Limau

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Terkejut Menteri Ismail Sabri Bila Dia Tidak Dapat Makan Di Restoren Sebab Tutup. Bila Ditanya, Ini Jawapan Yang Diterima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*