“Kisah Kereta Ditarik, Duit Sewa..” – Iqbar Anak Pengasas Dnars

Tiada pengub4t bagi kerinduan paling dalam kepada ibunda yang telah pergi.

Jelas anak pengasas produk kecantikan Dnars iaitu Iqbar Hakim Jasman ini, setiap kali kerinduan datang menerpa, hanya foto dan memori teks perbualannya bersama arw4h ibu jadi pengub4t rindu.

“Setiap kali rindu arw4h, saya hanya mampu tengok gambar dan sedekahkan Al-Fatihah. Mesej saya dengan arw4h sehingga hari ini saya simpan sebab banyak pesanan di dalamnya.

“Walaupun jas4dnya sudah tiada, namun ji1wa ibu dalam jiwa saya,” jelasnya kepada MH.

Sementara itu, Lelaki berusia 22 tahun ini sempat imbau kenangan sewaktu kecil di mana dia dan arw4h hidup susah senang senang bersama.

Malah, memori kereta ditarik dan tiada wang untuk membayar sewa rumah cukup kuat terpahat di ingatan.

“Arwah ibu bukan berasal daripada orang senang dan saya sendiri sempat merasai kesusahan bersamanya. Bagi arwah, membesarkan saya bukanlah satu tugas mudah dengan keadaan rumah tangga yang retak, besarkan saya sebagai ibu tunggal, kereta kena tarik, tak ada duit bayar cukai jalan, tak dapat bayar sewa rumah.

Usahawan muda ini bercerita ketika ditemui pada majlis minum petang Top Beauty Entrepreneur 2020 bersama majalah Nona di Mercu Mustapha Kamal

Biarpun masih terlalu mentah dalam dunia perniagaan, namun berkat didikan arw4h yang sering ‘mengheret’nya ke hulu ke hilir demi memberi pendedahan, anak sulung daripada lapan beradik itu kini lebih yakin terajui legasi bisnes ibunya.

“Sejak dahulu ibu selalu heret saya untuk fahami selok belok dunia perniagaan kosmetik. Jujurnya saya tidak minat, saya memang minat berniaga tapi bukan dalam bidang kosmetik.

“Hakikatnya, jalan yang Allah tetapkan cukup cantik. Dalam masa setahun dia ajar saya dan harus akur, di sinilah cerita saya selepas ibu meningg4l dunia.

“Alhamdulillah adik-adik semua memahami. Cuma adik-adik yang besar agak sukar kerana mereka sedang membesar lebih-lebih lagi adik perempuan.

“Nak jaga adik perempuan bukan senang, dan bila orang tanya bila saya nak kahwin, jawapan saya, tunggu adik perempuan saya kahwin dulu,” jelasnya lagi.

Dalam perkembangan lain, Iqbar menerima pengiktirafan Inspirasi Nona Beauty Award bagi pihak arw4h ibunya, arw4h Faziani Rohban Ahmad di majlis berkenaan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Instagram Nona, MH via MyMetro

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Kisah Kereta Ditarik, Duit Sewa..” – Iqbar Anak Pengasas Dnars"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*