Ali Puteh Balas Saman. Kata2 Bekas Kakak Ipar Buat Dia Terduduk

Pelawak Ali Puteh mengakui mengeluarkan s4man terhadap kakak iparnya Siti Norhidayah Mohd Ali dan jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman.

Saman tersebut dikeluarkan oleh Ali selaku plaintif keempat bersama ibunya Sabariah Arshad (plaintif pertama), bapa Syed Mohd Ridzuan (plaintif kedua) dan kakak sulung Sharifah Norwahidah (plantif ketiga).

Sebutan kes tersebut telah berlangsung di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini (Rabu).

Ali ketika dihubungi Gempak berkata, dia mengambil keputusan meny4man bekas kakak iparnya itu sebagai tindakan balas Hidayah yang mengeluarkan s4man terhadapnya terlebih dahulu.

“Pihak mereka mengeluarkan s4man terhadap kami dahulu. Selepas mendapat nasihat daripada peguam saya, beliau menyarankan agar kami pula mengambil tindakan terhadap Hidayah.

“Itupun selepas perbincangan dan mengambil kira beberapa faktor seperti kesan em0si kami sekeluarga sebaik sahaja video Hidayah bersama jutawan kosmetik Aliff Syukri menjadi tular.

“Banyak yang kami tanggung akibat video tersebut. Ibulah yang paling terkesan apabila kami ditohmah dan menjadi bahan hi1naan masyarakat,” katanya.

Menjawab dakwaan plaintif, Hidayah selaku defendan kedua mengaku membawa duit tabung berisi wang kertas didakwa hasil tabungan bersama Allayarham suami dan empat utas jam tangan keluar dari rumah.

Hidayah turut mengakui mengeluarkan wang berjumlah RM10,000 dari akaun bank milik Allahyarham dan mendakwa telah memasukkan kesemuanya ke dalam akaun anak Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey kerana bimbang direbut plaintif.

Malah Hidayah juga tidak bertanggung jawab terhadap semua kenyataan yang dibuat defendan kedua (Aliff Syukri) atau wakil atau ejennya dalam rakaman video yang tul4r sebelum ini.

“Kami sekeluarga hanya mahu membersihkan marvah kami yang selama ini dipijak-pijak. Sebelum ini dia (kakak ipar) kata dihalau dari rumah sehelai sepinggang tetapi hari ini dia kata tidak bertanggung jawab dengan semua kenyataan dikeluarkan menerusi video Aliff Syukri.

“Semoga kebenaran akan terjawab selepas ini. Mungkin inilah yang Allah SWT nak tunjukkan selepas kami sekeluarga bersabar sekian lama. Saya bersyukur.

“Apapun saya maafkan semua yang telah mengeluarkan kata-kata kesat terhadap kami sekeluarga,” katanya.

Dalam sebutan kes hari ini juga, defendan kedua telah memohon agar Mahkamah menolak tuntutan plaintif dengan kos.

Achey ada cara bantu Hidayah

PELAWAK Achey berkata dia dan Fad sentiasa memberi sokongan dan bantuan sewajarnya kepada balu arw4h Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali.

Selain kewangan, Achey memberitahu dia turut membantu mempromosikan perniagaan cempedak goreng yang diusahakan oleh Nor Hidayah di Sabak Bernam, Selangor.

“Saya masuk live Instagram dia untuk bantu perniagaannya, memang dahsyat juga perniagaan dia. Tak sedaplah tiap bulan bagi amaun (duit), dia pun buat bisnes kita bantu promosi dari jarak jauh.

“Nak pergi ulang-alik ke Sabak Bernam tu jauh juga… dia masih kuat berdepan ujian ini semua, ” katanya.

Hampir enam bulan pem3rgian suaminya, allahy4rham Abam Bocey, balu arw4h iaitu Siti Nur Hidayah meluahkan rasa terkilan apabila ada pihak mend4kwa dia seolah tidak pernah bersedih di atas keh1ilangan suami tercinta.

Namun, Hidayah tidak terkesan dengan kata-kata negatif tersebut kerana tiada siapa tahu tentang perasaan sebenar yang perlu ditanggungnya. Malah, dia masih berpegang pesanan suaminya supaya tidak mengendahkan kata-kata orang.

“Ada orang berkata aku tak sedih dengan kem4tian suami. Tak mengapalah, cakaplah apapun, Allah maha mengetahui segalanya.

“Ingat lagi pesan arw4h suami ‘sayang, biarlah apa pun orang nak kata kita, mereka bukan bagi kita makan, janji kita dengan cara kita, jangan berhenti berdoa Allah sentiasa ada bersama kita,” luahnya.

Dalam pada itu, Hidayah berkata mungkin orang di luar sana tidak melihat kesedihan sebenar yang dirasainya kerana perkara itu tidak perlu ditayangkan kepada umum.

“Kesedihan tak perlu ditunjuk-tunjuk. bersedih (selain takut kerana Allah), tidak diajarkan dalam agama. Bahkan kita banyak menemui ayat mahupun hadis yang melarang kita untuk bersedih,” katanya.

Pada 10 Februari lalu, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meningg4l dunia di kediamannya di Gombak akib4t dem4m panas.

Nuridayah dan Abam mendirikan rumah tangga pada 2017 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Syed Uthman Hamzah kini berusia 11 bulan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : MB

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ali Puteh Balas Saman. Kata2 Bekas Kakak Ipar Buat Dia Terduduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*