Sampai Ada Yang Suruh B0ikot Francais Minuman Shuib, Sekali Sharnaaz Ahmad Terpaksa Merayu

Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) menjalankan peny1iasatan berhubung sind1iket Mac4u Sc4m dan jud1i dalam talian yang disy4ki ‘mencvci’ ratusan juta ringgit.

Susulan itu beberapa individu telah dit4han termasuk seorang ahli peniagaan wanita yang did4kwa dal4ng sindi1ket tersebut.

Ahli perniagaan dikenali sebagai Datin A tersebut turut memiliki empat cawangan rangkaian perniagaan francais minuman diusahakan pelawak Shuib, Sepahtu.

Baru-baru ini Shuib serta selebriti dan usahawan telah dipanggil untuk membantu si1asatan, namun mereka telah menerima tempiasnya gara-gara Datin A.

Antaranya ialah ges4an untuk menutup dan membo1ikot rangkaian perniagaan minuman Bubble Bee yang diusahakan beberapa selebiriti Malaysia.

Di laman sosial Twitter individu menggunakan nama ‘YB Kak Mira’ menulis ciapan supaya membo1ikot francais dibeli Datin A daripada pelawak Shuib.

Ciapan tersebut bagaimanapun telah mendapat perhatian pelakon Sharnaaz Ahmad yang juga pemilik Bubble Bee cawangan Danau Kota, Setapak.

Menerusi ciapannya, Sharnaaz menegur ‘YB Kak Mira’ dengan menegaskan mereka tiada kaitan dengan aktiviti jenayah dilakukan datin berkenaan.

“Jangan begitu YB, kami ni takdak (tak ada) kena mengena, kami cari rezeki halal,” tulisnya.

Terdahulu, beberapa selebriti dipanggil SPRM untuk membantu s1iasatan dan memberi keterangan berhubung  kes penggub4han wang h4ram.

Si1asatan kes tersebut dijalankan oleh Unit S1iasatan Penggubahan Wang Har4m (AMLA), SPRM.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wa kat belakang lu bro @shuibsepahtu Wa sayang lu..

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Sampai Ada Yang Suruh B0ikot Francais Minuman Shuib, Sekali Sharnaaz Ahmad Terpaksa Merayu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*