Chacha Maembong Nafi Terlibat ‘G4ng M4cau’, Sekali Fara Mendoza Komen

Baru-baru ini, hangat diperkatakan mengenai sind1ket M4cau Sc4m di Malaysia yang menggunakan populariti artis untuk menjalankan keg1atan ‘cuci duit har4m’ melalui pelbagai usaha sama dan perniagaan yang didakwa sah.

Terbaru, timbul pula d4kwaan pelakon Chacha Maembong memperolehi dana perniagaan dari individu berstatus ‘Dato’ yang sedang dis1asat oleh SPRM. Bagaimanapun, pelakon ini men4fikan dakw4an tersebut yang telah menj4tuhkan reputasinya.

Menaf1ikan terima dana perniagaan

Chacha Maembong menerusi laman Instagram rasminya menjelaskan d4kwaan tidak benar berhubung dirinya terlibat dengan menerima dana daripada seorang berpangkat ‘Dato’. Tambahnya, dakw4an tersebut telah mengaitkan dirinya dengan aktiviti ‘M4cau Sc4m’ dan juga perjvdian online.

Hasil daripada titik peluh saya

Jelasnya, dia tidak mengenal seorang individu yang did4kwa bernama Dato Zaidi Kanapiah sebelum ini dan mereka tidak pernah berjumpa. Tambahnya lagi, foto yang tersebar di media sosial menyaksikan Chacha bersama Datin Alya itu diambil pada sekitar Januari 2017 lagi, itupun hanya sebagai kenalan sahaja.

Chacha menegaskan sumber dana perniagaannya itu merupakan daripada hasil usaha titik peluhnya sendiri dan tidak melibatkan dengan mana-mana sumber individu lain.

Dalam pada itu, Chacha berharap pihak berkenaan berhenti menyebarkan f1tnah dan kenyataan tidak benar mengenai perniagaannya serta membuat permohonan maaf secara bertulis dengan segera.

KOMEN FARA MENDOZA :

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Sumber: Chacha Maembong

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Chacha Maembong Nafi Terlibat ‘G4ng M4cau’, Sekali Fara Mendoza Komen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*