Lagi Selebriti Dipanggil, Shuk Pula Ke Pejabat SPRM. Puncanya Memang Mengeejutkan Ramai

Kebelakangan ini kita digemp4rkan dengan k3s ‘Mac4u Sc4m’ yang melibatkan golongan selebriti bagi membantu s1asatan k3s pengubahan w4ng har4m.

Menurut laporan Berita Harian, ramai lagi rakan selebriti yang akan dipanggil kerana mereka diperlukan untuk membantu s1asatan berhubung k3s penggubahan wang har4m yang dikaitkan dengan sind1ket Mac4u Sc4m dan jvdi dalam talian.

Terbaharu, Shuk pula dipanggil ke pejabat Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) TETAPI bukan kerana k3s pengubahan wang har4m, sebaliknya untuk merakamkan muzik video mengenai pencegahan r4suah.

Haa terkejut bukan? Memandangkan kes r4suah di Malaysia semakin berleluasa, pihak SPRM terpanggil untuk membuat satu muzik video untuk memberi kesedaran kepada semua rakyat Malaysia tentang bah4ayanya ra4suah ini.

Untuk anda yang tidak tahu apa itu r4suah, ia adalah penerimaan atau pemberian suapan sebagai upah atau dorongan kepada seseorang individu, yang melakukan atau tidak melakukan sesuatu perbuatan, yang berkaitan dengan tugas rasmi. Suapan terdiri daripada wang, hadiah, bonus, undi, perkhidmatan, jawatan upah ataupun diskaun.

Sebagai contoh, seorang kontraktor telah menghadiahkan seutas jam tangan kepada seorang pegawai kerajaan kerana telah meluluskan projek kepada syarikat milik kontraktor berkenaan.

Muzik video ini juga menampilkan Fizie dari Geng Pagi Hot sebagai penyanyi utama selain Shuk. Jom tonton!

Jadi untuk semua masyarakat di luar sana, anda tidak perlu gentar untuk membantu membanteras kes r4suah. SPRM sentiasa memastikan kerahsiaan maklumat yang diberikan dan pemberi maklumat akan dilindungi serta tidak boleh didedahkan kepada mana-mana pihak dalam apa jua keadaan.

“RASU4H DIH1INA, MARUAH DIBINA”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : HOT.FM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Lagi Selebriti Dipanggil, Shuk Pula Ke Pejabat SPRM. Puncanya Memang Mengeejutkan Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*