“Orang Kaya Bdoh…” Macam Tak Percaya Vivy Yusof Balas Balik Macam Ni

Sejak kebelakangan ini ada sahaja kontr0versi terpalit usahawan terkenal, Vivy Yusof. Namun, pengasas jenama dUCk itu dilihat tenang menjalani kehidupannya seperti biasa sebagai ibu dan ahli perniagaan.

Berikutan kontroversi terdahulu, Vivy pasti tidak terlepas daripada komen dan mesej berbaur negati1f daripada netizen. Menerusi Insta Story, Vivy memuat naik paparan skrin mesej daripada netizen yang menghantar DM mem4ki h4munnya.

“Kasihan anak-anak kamu. Buat malu ada mak macam kamu. Orang kaya bdoh,” tulis netizen tersebut.

Tidak melat4h dengan kata-kata makian tersebut, Vivy berkata sejak bergelar usahawan sudah banyak kali dia menerima mesej sedemikian. Ujarnya, dia hanya mampu membalas dengan doa dan kata-kata murnia kepada individu berkenaan.

“Saya sering menerima mesej sebegini setiap hari sejak saya memulakan Fashion Valet. Kadang-kadang saya rasa risau dengan kesihatan ment4l komuniti kita.

“Kemar4han dan kebencian yang disebarkan terhadap individu tidak mereka kenali sangat membimbangkan. Pesanan kepada semua agar kita perlulah melayan satu sama lain dengan positif, dunia ini tidak perlukan keb3ncian.

“Jika anda menerima mesej sebegini, jangan balas dengan keb3ncian. Jangan doakan perkara tidak elok kepada mereka. Tetapi doakan untuk diri anda dan mereka juga,” tambahnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Rotikaya

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Orang Kaya Bdoh…” Macam Tak Percaya Vivy Yusof Balas Balik Macam Ni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*