Pec4h Recod Polis Evo, Sekali ABG Syamsul Yusof Beri Komen Meng3jutkan

Kuala Lumpur :Pengarah terkenal, Syamsul Yusof mengakui peminat dan penonton filem tempatan mempunyai cita rasa tersendiri.

Ia berikutan kejayaan filem Mael Totey The Movie (MTTM) yang mencapai kutipan RM6.4 juta dalam tempoh 24 hari.

Syamsul yang juga pelakon filem Mun4fik bagaimanapun berkata, tidak semua pengkarya harus mengikuti konsep dan genre filem arahan Syahmi Sazli itu.

“Di negara kita sekarang ini penonton ramai, ada kehendak dan kemahuan sendiri. Jadi, dalam isu filem MTTM, dia ada pengikut tegar yang mana kita tahu filem itu menggunakan dialek Kelantan. 

“Tapi, dengan kejayaan filem itu tak bermakna semua pengkarya filem harus ikut konsep dan genre MTTM. Contohnya saya yang lebih kepada filem berat, ada pengikut tersendiri. Begitu juga dengan filem abang Mamat Khalid pun sama ada pengikutnya tersendiri,” katanya.

Menurut Syamsul, kejayaan filem MTTM itu harus diberi perhatian dan penghormatan.

“Bagi saya, pencapaian MTTM bagus untuk industri filem dan persaingan sihat dalam kalangan penggiat industri filem tempatan. Saya ucapkan syabas pada pengarah kerana membawa sebuah karya yang baru, segar dan santai dalam masa sama ada mesej tersendiri.

“Walaupun disampaikan secara santai dan dari teknikal filem tidaklah setinggi seperti filem berbajet besar, namun kita harus beri penghormatan dan tabik kepada pengarah selaku pengkarya muda yang berani menghasilkan filem ringan tapi ada penonton tersendiri,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber:MyMetro

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pec4h Recod Polis Evo, Sekali ABG Syamsul Yusof Beri Komen Meng3jutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*