Akhirnya Uji Rashid Bongkar Semua Kisah Sebenar,Cico Bukan Dis1hir

Penyanyi popular era 1970-an, Uji Rashid akhirnya membuka mulut mengenai kisah sebenar yang menimpa anak lelakinya, penyanyi Cico yang selama ini dikatakan mengalami peny4kit m1steri.

Menurut Uji, peny4kit mist3ri yang ditanggung Cico selama ini bukanlah disebabkan dirinya dis1hir seperti yang diperkatakan umum, sebaliknya anaknya itu telah dir4cun.

“Buat pertama kali saya mend3dahkan perkara ini secara terbuka. Terdapat pelbagai versi cerita dan desas-desus mengenai keadaan anak saya.

“Sebenarnya Cico bukanlah dis1hir tetapi dir4cun oleh rakan-rakannya. Menurut doktor beberapa jenis racun telah dicampur ke dalam gelas minumannya.

“Racvn yang diberi itu sebenarnya boleh membvnuh dalam masa empat jam, tetapi dengan kuasa Allah SWT, Cico masih diberikan umur yang panjang sampai hari ini,” katanya.

Perkara itu did3dahkan Uji ketika bersiaran menerusi program Telekung Talk yang membicarakan topik mengenai Jawapan atau Ujian? di platform Facebook Prof. Datuk Dr. Muhaya dan Muhayya Momentum.

 

Cerita Uji lagi, Cico dikatakan rebah sebaik minum minuman itu dan dit1nggalkan tanpa bantuan selepas menghadiri sebuah majlis sambutan hari ulang tahun kelahiran rakannya.

“Saya masih ingat Cico munt4h-munt4h dan wajahnya dipenuhi dar4h. Berhari-hari dia terlantar s4kit di atas katil. Masa itu saya hanya berserah dan memohon petunjuk daripada Allah SWT.

“Satu hari Cico bangun tetapi dia hanya diam apabila ditanya. Dia tidak kenal saya mahupun anaknya sendiri. Bila ditanya doktor siapa nama, dia jawab Pikee.

“Saya difahamkan racvn itu memberikan kes4n terhadap ot4k, org4n dalaman dan kotak suaranya.

Walau apapun, saya bersyukur Cico sudah semakin pulih, meskipun dia kini mengalami masalah pertuturan, tidak lagi mampu membaca dan menulis dengan baik,” katanya

 

Menurut Uji lagi, sepanjang menjaga anaknya itu juga, pelbagai dugaan yang terpaksa dilalui apabila Cico sudah tidak mampu bekerja lagi.

“Hidup kami memang susah, hanya Allah sahaja yang tahu. Saya, Cico dan cucu, Rindu, pernah dihalau dari rumah sewa dalam keadaan sehelai sepinggang. Kami terpaksa menginap di hotel bajet selama berbulan-bulan.

“Namun ada seorang peminat yang baik hati memberi kami tempat bert3duh,” katanya yang kini menetap di Projek Perumahan Rakyat (PPR) sejak tahun lalu.

Pada program Telekung Talk itu, turut diadakan majlis sambutan hari jadi buat puteri tunggal Cico, Nur Fitrah.

Sebagai info, Telekung Talk kendalian pengacara Abu Talib Husin pernah menampilkan selebriti undangan popular antaranya Neelofa, Lisa Surihani dan Fazura.

Bagaimanapun, edisi Telekung Talk yang menampilkan Uji sebagai artis undangan itu diadakan bersempena pembukaan butik serta koleksi baharu Muhayya Magical yang bakal dilancarkan secara rasmi pada 2 Januari 2021.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Akhirnya Uji Rashid Bongkar Semua Kisah Sebenar,Cico Bukan Dis1hir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*