Cantik Gadis Tolong Ayah Angkat Sawit, Ini Reaksi Netizen

Jodoh itu rahsia Allah. Sekuat mana kita setia, selama mana kita menunggu, sehebat mana kita merancang, sekeras mana kita bersabar, sejujur mana kita berbagi kasih, ia tetap rahsia Allah.Perkahwinan itu satu sunnah. Namun, cepat atau lambat bukanlah menjadi tugas kita untuk menentukan. Allah Maha Mengetahui.

Dia yang menjaga kunci hati setiap hamba-hambanya. Dia Maha Mengetahui waktu yang sesuai seorang hamba menempuhi alam perkahwinan.

Seperti kita tahu pekerjaan di sektor perladangan kebiasaannya sinonim dengan kaum lelaki memandangkan ia memerlukan kudrat yang kuat.

Perlu berdepan cuaca panas di kawasan ladang, sudah tentu pekerjaan tersebut tidak menjadi pilihan kaum wanita. Namun, jangan memandang rendah jika ada wanita mampu bekerja di ladang.

Baru-baru ini tul4r video TikTok seorang gadis yang bernama Rachel yang tidak kekok mengangkat buah sawit ke atas kereta pacuan 4 roda.

Menerusi video berkenaan, gadis itu memberitahu pekerja di kebun sawit bapanya bercuti untuk pulang ke kampung dan dia turun padan membantu ayahnya.

Diruangan komen video tersebut, rata-rata netizen mengagumi kudrat dimiliki gadis berkenaan. Malah ada yang mahu berkahwin dengan Rachel dan tidak kisah jika hantarannya mahal sekalipun.

Kata netizen lagi, bukan senang nak cari wanita seperti Rachel yang bukan sahaja cantik tetapi pandai melakukan kerja kampung.

walaupun begitu ada yang mempersoalkan sekiranya gadis ini tidak cantik seperti gadis ini adakah beliau akan di puji dan di beri perhatian?..haha pasti la susah sikit

SUMBER: TikTok Via GulaPop

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: https://www.kini.airnws.com/2020/12/30/sebab-cantik-gadis-tolong-ayah-angkat-sawit-dapat-pujian-kalau-tak-cantik/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Cantik Gadis Tolong Ayah Angkat Sawit, Ini Reaksi Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*