[VIDEO] Kakak Ini Mengamvk Kant0ikan Ada Satu Gr0up Wassap ‘Dakwah’ Semua Lelaki Mesti Ada Katanya

Pada masa kini, penggunaan w.hatsapp sangat meluas dan memudahkan antara kita untuk berk.omunikasi tidak kira masa.

Bukan sahaja dengan mengirim text atau mesej, boleh juga untuk video call, voice call, mengirim audio sekiranya tidak mahu voice call dan juga gambar yang berk.ualiti tinggi.

Gambar yang berk.ualiti tinggi ini termasuklah dengan s.ticker yang kita boleh ubahsuai, gambar bergerak dan sebagainya.

Namun, semua kemudahan ini telah dic.emari dengan kata-kata atau gambar yang negatlf. S.ituasi ini bukan sahaja memberi impak pada diri sendiri, orang disekeliling juga akan terk.esan termasuklah isteri dan anak-anak.

Kebanyakan gr0up w.hatsapp pasti akan mengandungi gambar-gambar tidak elok. Sama ada daripada gr0up tempat kerja, ataupun daripada gr0up zaman sekolah dahulu. Apabila umur sudah meningkat tua, isteri ingat para suami semua sudah matang, tetapi masih kebudak-budakan dengan menghantar gambar perempuan dan dijadikan bahan lawak.

Gambar-gambar ini pasti akan a.utomatic d.ownload terus ke galeri gambar. Jika anak-anak bermain dengan telefon bimbit, pasti akan terlihat gambar-gambar tersebut.

Jika s.ituasi ini yang terjadi, tidak halran sekiranya ramai para isteri makan hati melihat suami hanya gembira melayan gr0up w.hatsapp sahaja.

Seperti rakaman yang tular di media sosial dari seorang individu ini yang menasihati para wanita serta isteri agak menyemak handphone lelaki/suami kerana dikhuatiri ada 1 gr0up yang pastinya meletakkan gambar gambar yang tidak sen0noh.

Tengok Gambar Dan Stlcker

VIDEO :

Reaksi Orang Ramai

Dia punya senggau asli sesedap budu campur cecalok slam…hahahahaha.

Maroh ngat mok cik mung…kene pale bap0k sutlr xdok ape ahh tok laki yer..balik awal boh..bhahahahaha..brekkm0ck.

Ingat, berpada-pada dalam berurusan dengan rakan sebaya di gr0up whatsapp. Jangan hanya kerana kawan-kawan, terabal isteri dan anak-anak.

WhatsApp dan FB punca ramai nak cer4i!

PURATA sebanyak 10 permohonan cer4i diterima Jabatan Kehakiman Syariah Terengganu setiap hari dengan majoriti pasangan berumur antara 30 hingga 50 tahun.

Ketua Hakim Syarie Terengganu Wan Mohd Zakri Wan Mohd berkata, ia membabitkan permohonan cer4i taklik dan kes percer4ian di luar mahkamah dengan tiada kesefahaman antara pasangan menjadi punca utama pencer4ian.

“Biasanya dalam permohonan, pasangan akan menjadikan tiada persefahaman namun selepas diselidik, timbul sebab-sebab lain seperti suami tidak memberi nafkah dan curang.

“Selain itu pertambahan kes juga disebabkan masyarakat semakin sedar akan hak dan kebajikan mereka dan mereka tahu apa yang perlu dilakukan jika berlaku percer4ian,” katanya pada Majlis Makan Malam Sempena Penubuhan Persatuan Pegawai Syariah Negeri Terengganu (PPSNT) di Kuala Terengganu malam tadi/

Beliau menganggap ia suatu perkembangan yang baik kerana masyarakat sudah mula celik mengenai undang-undang atau tuntutan yang mereka boleh lakukan selepas percer4ian berlaku.

PPSNT ditubuhkan pada Jun 2017 bagi mengumpul pegawai syariah negeri selain dapat menjalankan aktiviti yang dapat membantu masyarakat menyelesaikan masalah dalam bidang mereka.

Wan Mohd Zakri berkata, media sosial juga turut menjadi antara faktor yang menyebabkan percer4ian.

“Trend penggunaan aplikasi seperti WhatsApp dan Facebook boleh mengundang kepada keraguan pasangan yang secara tidak langsung mendorong kepada perbuatan curang apabila perhubungan biasa bertukar menjadi perhubungan mesra.

“Saya akui isu adanya Facebook dan WhatsApp menyebabkan berlaku salah faham suami isteri sehingga membawa kes itu ke mahkamah seterusnya menyumbang kepada faktor yang membawa pencer4ian.

“Kalau tidak digunakan dengan cara yang baik, jadi itu antara perkara yang boleh berlaku, semakin berkembangnya sistem, semakin timbul kesan sampingan.

“Ada keburukan itu dan tidak boleh dinafikan tapi saya tidak kata buruk tetapi membawa kesan buruk jika disalahgunakan,” katanya

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Kredit : Redaksi, OlahanByOM

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Kakak Ini Mengamvk Kant0ikan Ada Satu Gr0up Wassap ‘Dakwah’ Semua Lelaki Mesti Ada Katanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*