Wanita Tnjuk Perasaan Cuci Baju Guna Lopak Air, Ini Puncanya Buat Ramai Terkejvt

Seorang penduduk kampung Desa Jati Baru, Lampung Selatan di Ind0nesia yang dikenali sebagai Ummu Hani berasa kesaI dengan keadaan jalan di kampungnya yang tldak pernah dibaiki kerana mengalami ker0sakan amat tervk.

Menurut lap0ran Kompas, berikutan itu banyak kemaIangan berlaku ak1bat jalan yang berIubang itu sehinga meragvt ny4wa penvnggang motosikal.

“Itu adalah jalan utama untuk warga Tanjung Bintang menuju kota. Habis r0sak tervk sangat sehingga jalan-jalan kecil juga r0sak,” jelasnya.

Demi menunjukkan tanda pr0tes terhadap ketua daerah, Hani dan suaminya bernama Dani Abdullah akhirnya mengambil keputusan untuk bergambar di jalan-jalan yang berIubang dan dipenuhi Iumpur itu.

Bukan itu sahaja, mereka turut mengakui pernah mengalami kemaIangan di jalan yang r0sak tersebut. Namun mujurlah tlada kecede.raan tervk.

“Saya buat macam ini sebab selalu dengar keIuhan orang-orang kampung dan kami juga pernah jadi k0rban, jatvh di kawasan itu,” ujarnya.

Foto-foto yang dimuat di akaun Facebook itu merupakan sebahagian besar aktiviti warga desa yang memilih untuk membasuh baju menggunakan l0pak-l0pak air tersebut.

“Saya memilih untuk slndiran sahaja kerana tak suka dengan kebenc1an. Alhamdulillah ramai yang support kami,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: bd,Kompas

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Wanita Tnjuk Perasaan Cuci Baju Guna Lopak Air, Ini Puncanya Buat Ramai Terkejvt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*