Ramai Yang Persoal Tentang Vaksln, Ini Tekad KJ Buat Ramai Terkejvt

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin menegaskan bahawa dirinya tidak akan mengambil sunti1kan vaks1n c0v1d-19 keluaran Pfizer-Biontech seperti menteri-menteri yang lain.

Menerusi laporan Utusan Malaysia, beliau sendiri membuat keputusan untuk mengambil sunt1kan vaksin yang sama seperti yang akan diterima oleh rakyat biasa.

Insya Allah, saya akan ambil mana-mana vaksin diluluskan seterusnya, kalau Sinovac, saya sedia, begitu juga Sputnik V keluaran Rusia atau Oxford-AstraZeneca dari Britain.

Jelas Khairy tidak kiralah vaks1n itu Sinovac atau Sputnik V diluluskan terlebih dahulu, itulah yang akan diambil oleh beliau.

Saya lihat perdana menteri (Tan Sri Muhyiddin Yassin) dan banyak kenamaan lain seperti menteri besar telah terima vaks1n (Pfizer-BioNTech).

Jadi rakyat sudah semakin yakin (dengan Pfizer) sekarang. (Jadi) saya akan ambil vaksin yang akan diluluskan seterusnya.

Ramai mempersoalkan suntikan

Dalam masa yang sama, beliau turut berkata dia mempunyai alasan tersendiri mengapa tidak mahu menerima suntikan jenis Pfizer-Biontech.

Saya tahu ada warganet persoal kenapa Perdana Menteri, menteri-menteri, Menteri Besar, petugas barisan hadapan dapat vaksin Pifizer-Biontech tetapi rakyat pula disunt1k vaksin lain.

Konon dos syarikat lain itu kurang berkesan dan tidak mahal, justeru setelah meneliti balik beberapa hari lalu, saya memutuskan untuk disuntik bukan vaksin Pfizer-Biontech.

 

Sumber : Bawang Rangers

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ramai Yang Persoal Tentang Vaksln, Ini Tekad KJ Buat Ramai Terkejvt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*