Risteena Munim Ber4ng Ditvduh Punca Permohonan Rentas Negeri Diperketatkan

Baru-baru ini, h4ngat diperkatakan apabila tul4r satu notis syarat pelepasan rentas negeri diperketatkan berikutan ada selebriti yang tidak bertanggungjawab selepas mendapat kebenaran.

Mengulas mengenai isu itu, pelakon Risteena Munim berkata jika permohonan rentas negeri atas urusan kerja diperketatkan bukan mereka menjadi penyebabnya.

“Kalau permohonan merentas negeri atas urusan kerja diperketatkan, ia bukan berpunca daripada kami. Mungkin disebabkan faktor lain,” katanya.

Kata Risteena lagi, pihak berkuasa sudah mengesahkan dia bersama suami yang juga pelakon, Isa Khan berada di Semporna, Sabah pada 20 Mac lalu adalah atas urusan kerja.

“Orang tak sepatutnya fikir begitu. Ini kerana memang kami pergi atas urusan kerja. Jadi kalau perkara ini diperketatkan, saya tak rasa ia disebabkan kami kerana memang pihak polis sudah sahkan kami ke sana atas urusan kerja.

“Kami tidak ke mana-mana dan bukannya sambil menyelam minum air. Di situ kami selesaikan kerja dan makan. Kebetulan orang tengok kami di tempat itu. Kenapa benda itu nak dikaitkan dengan kami lagi,” katanya.

Sementara itu, Isa Khan berkata banyak lagi sebab munasabah mengapa pihak berkuasa mengetatkan perkara itu daripada men.uduh dia dan isteri sebagai punca.

“Sebenarnya kebetulan di tempat kami bekerja itu adalah lokasi pelancongan sekali gus menyebabkan isu ini timbul. Jika polis nak perketatkan kebenaran merentas negeri, banyak lagi faktor lain yang lebih munasabah dan penting daripada men.uduh kami sebagai punca,” katanya.

Terdahulu, hangat diperkatakan apabila Isa dan Risteena did.akwa merentas negeri untuk menikmati percutian bulan madu di Sabah.

Menafikan dakw4an tersebut, Risteena menjelaskan dia ke Sabah atas urusan kerja serta mempunyai surat kebenaran untuk merentas negeri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: rotikaya

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Risteena Munim Ber4ng Ditvduh Punca Permohonan Rentas Negeri Diperketatkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*