“Lain kali jgn cepat m4ki” – Netizen D4kwa Rupanya Ni Perangai Sebenar Abang Burger Kena S4man 50K?

Sejak isu seorang peniaga burger telah dik0mpaun sebanyak RM50,000 kerana berniaga lebih dari masa yang dibenarkan ketika negeri Kelantan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tular di media sosial, ramai netizen telah meluahkan rasa tak puas hati mereka.

Peniaga tersebut, Wan Mohd Faisal Wan Kadir yang menjalankan perniagaan di depan tangga rumahnya di Kampung Rambutan Rendang itu memberitahu yang dia telah dikompaun pada jam 11.10 malam ketika dia sedang menyiapkan pesanan untuk pekerja kilang.

Ekoran ini, ramai selebriti dan organisasi yang menawarkan diri untuk membantu abang burger menyelesaikan kompaun tersebut.

“Jenis degil memang patut pun kena”

Namun baru-baru ini tular pula di media sosial bila netizen mendedahkan perkara “sebenar” yang berlaku sehingga dorang rasakan Faisal layak dis4man sehingga RM50,000.

Didakwa, kedai burger ini sebenarnya sering mel4nggar SOP sehingga buka kedai sampai pukul 1 hingga 2 pagi sejak dari PKP pertama lagi. Malah kedai ini turut dijadikan port untuk orang melepak sehingga penuh kereta.

Polis pernah datang beri am4ran tapi sebab nampak kerek l4nggar SOP, orang kampung pun buat laporan. Sebab tu dia kena s4man sebab l4nggar SOP.”

Malah, ada juga yang mengatakan sebelum ini Faisal pernah dikompaun RM1,000 namun masih mengabaikan arahan untuk menutup kedai seperti waktu yang ditetapkan.

 

Tak cukup dengan itu, netizen turut berikan bukti tangkap layar menunjukkan Faisal memberitahu pelanggan yang kedainya buka hingga 4 pagi serta beberapa gambar lain.

 

Pendedahan ini telah membuatkan netizen berbelah bahagi, ada yang merasakan abang burger ini telah men1pu rakyat Malaysia dan ada juga yang masih merasakan jumlah kompaun yang diberikan melampau.

“Tipah tertipulah jawabnya”

 

“S4man tu tetap tak logik”

 

Korang rasa macam mana? Walaupun betul dia salah, patut ke kena saman sampai 50k?

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : LM via Trendinggiler.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Lain kali jgn cepat m4ki” – Netizen D4kwa Rupanya Ni Perangai Sebenar Abang Burger Kena S4man 50K?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*