Macamm Mar4hh. Ini Reaksl Datuk Seri Tajuddin Selpas Beliav Diberhentlkan Serta Merta

Perkhidmatan Ahli Parlimen Pasir Salak Tajuddin Abdul Rahman sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dit.amatkan berk.uat kuasa serta merta.

Perkara itu dinyatakan dalam sepucuk surat yang ditandatangani Menteri Kewangan Tengku Zafrul Abdul Aziz.

Menteri Kewangan Diperbadankan adalah pemegang saham tunggal Prasarana, yang memiliki banyak rangkaian pengangkutan awam Malaysia.

Ini termasuk laluan LRT Kelana Jaya, yang menyaksikan kem.alangan pada hari Isnin selepas dua tren LRT bert.embung mengaki.batkan 64 orang dikejarkan ke h.ospital, enam daripadanya dalam keadaan kri.tikal.

Surat Zafrul kepada Tajuddin beredar di kalangan pengamal media petang ini.

“Dimaklumkan bahawa Menteri Kewangan telah bersetuju agar perkhidmatan YB Dato’s Sri sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dit.amatkan berkuat kuasa serta merta,” tulis surat yang dialamatkan kepada Tajudin itu.

Ketika dihubungi, jurucakap Kementerian Kewangan mengesahkan surat itu.

Perkembangan ini hadir ketika Tajuddin mendapat ke.caman susulan kenyataannya ketika mengendalikan sidang media mengenai kem.alangan LRT baru-baru ini.

Tajuddin dipetik oleh Malay Mail sebagai berkata bahawa dia belum menerima surat penamatan perkhidmatan itu.

Reaksi Datuk Seri

“Belum. Mahu t.amatkan, t.amatkanlah. Apa i.sunya? Apa i.sunya? Kalau mahu ta.matkan, ta.matkanlah. Terima kasih lah. Saya boleh buat kerja lain,” katanya.

Selasa lalu, ketika menjawab pertanyaan wartawan mengenai situasi di l.okasi kem.alangan LRT berkenaan, Tajuddin berkata “normal … hanya dua tren bersama, saling berc.ium …” dan kemudian ketawa kecil.

Selain itu, kenyataan Tajuddin ketika menjawab soalan mengenai ketiadaannya di tempat keja.dian pada malam selepas kemalangan berlaku turut mendapat kri.tikan di media sosial.

Kebanyakannya tidak senang dengan kenyataan “first thing in the morning” yang dibuatnya.

Tajuddin menjelaskan bahawa dia tidak pergi pada malam keja.dian kerana dia baru saja selesai mesyuarat dan ingin bersiap untuk mendapatkan dos kedua v.aksin C0vid19.

Cara Tajuddin mengendalikan sidang media itu kemudiannya mengundang gesaan agar dia berundur daripada Prasarana. Setakat 7.30 malam tadi, petisyen yang menggesa pemecatan Tajuddin mendapat lebih 130,000 penandatangan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MK/MM via om

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Macamm Mar4hh. Ini Reaksl Datuk Seri Tajuddin Selpas Beliav Diberhentlkan Serta Merta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*